Στον Ωρωπό”αναγνώρισαν” την “κυρία Ελένη” και τον 6άχρονο γιο της, στο πρόσωπο της Πόλας Ρούπα

Στα στοιχεία και τα πλαστά ΔΑΤ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική ύστερα από πληροφορίες οδηγήθηκε σε εξοχικό στον Ωρωπό, οίκημα που είχε ενοικιαστεί, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ενα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εξοχικού στον Ωρωπό, ειχε δει τελευταία, την έγκλειστη για τρομοκρατικές ενέργειες του ΕΑ Πολα Ρουπα, χωρίς κάνεις να γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα. Ενώ το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο αναζητούσε τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη μετα την ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς στο Μοναστηράκι  (07/2014) και η ιδια ειχε κηρυχθεί καταζητούμενη, είχε ενοικιάσει εξοχική οικια, στην οποία πήγαινε με τον 6άχρονο -σήμερα- γιο της Λάμπρο. Κατά την έρευνα των Αστυνομικών δεν εντοπίσθηκαν ευρήματα, παρα μόνο παιχνίδια.

Είχε προηγηθεί στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας (Πολας) Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, η ανεύρεση βαρύ οπλισμού και πολεμικού υλικού στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η Παναγιώτα Ρούπα, και κοντά στο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.
Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πισω απο ντουλάπια της κουζίνας, με της χρήση scanner και ηλεκτρονικού τεχνολογικού εξοπλισμού, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εντόπισε κρυμμένα τα όπλα- δύο Kalashnikov, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες και δεκάδες φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων-, στο σπίτι, όπου διέμενε η Πόλα Ρούπα και ο 6άχρονος Λάμπρος, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσα στο στρώμα της 25άχρονης φιλολόγου, στο σπίτι του Αγίου Δημητρίου.

Εν τω μεταξύ, κατά τις έρευνες στο σπίτι της 25άχρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, στον Άγιο Δημήτριο, κατασχέθηκε που περίπου #€100.000 κρυμμένα μέσα στο στρώμα του κρεβατιού της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, τα χρήματα προέρχονται από ένοπλες ληστείες, ωστόσο θα αντιπαραβληθούν με τους αριθμους των χαρτονομισμάτων που ειχαν αφαιρέσει απο το υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, το φθινόπωρο του 2016.

Τα κατασχεθέντα ως πειστήρια έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις. Απο τη βαλλιστική (για το πολεμικό υλικό και τα όπλα) -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- αναμενεται να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες είτε του Επαναστατικού Αγώνα είτε της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, υπο την καθοδήγηση της Πόλας Ρούπα.

Οι έρευνες στα σπίτια συνεχίζονται.