Στον "επιχειρησιακό βραχίονα" της απόδρασης από τον Κορυδαλλό ο πρώην Αστυνομικός.

Στην ομάδα του “επιχειρησιακού βραχίονα” που προετοίμαζε την απόπειρα απόδρασης μελών της ΣπΦ από τις φυλακές Κορυδαλλού προσδιορίζεται ο 54χρονος πρώην Αστυνομικός σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο.

image

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας πρώην Αστυνομικός της ΕΚΑΜ, φέρεται από Αστυνομικές πηγές, να διατηρούσε τηλεφωνικές επαφές με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την προετοιμασία του σχεδίου “Γοργοπόταμος” και την απόδραση των τρομοκρατών της ΣπΦ. Αποτάχθηκε το 2002 όταν κατηγορήθηκε για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λακωνία. Είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές γία επαφές που διατηρούσε με ομάδα “νονων” καθώς και λαθραία διακίνηση τσιγάρων. Το καλοκαίρι του 2013 κατηγορήθηκε για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο, και καταδικάστηκε. Παρέμεινε για έναν χρόνο φυλακή, ενω φετεται το καλοκαίρι του 2014, μετά και την αποφυλάκισή του, ανέλαβε δράση στην εκπόνηση του σχεδίου “Γοργοπόταμος” για την απόδραση των τρομοκρατών της ΣπΦ από τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Ο 54χρονος απότακτος Αστυνομικός είχε δραστηριοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Χοτασια Λακωνίας επιχειρηματικά με τη δημιουργία εταιρείας αφαλάτωσης σε περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης.
Δακτυλικά αποτυπώματά του 54χρονου, σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο, δεν έχουν εντοπισθεί στο οίκημα της Αναβυσσου ωστόσο οι επαφή με τον 37χρονο Αλβανό, οδήγησε στη σύλληψή του.
image

Φέρεται στα μέσα της δεκαετίας του ’90 να έχει υπηρετήσει στη φρουρά ασφαλείας του Ελληνικού Προξενείο στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας.
Σημειώνεται οτι είναι η πρώτη φορά που τέως Αστυνομικός απασχολεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό της συμμετοχής των συλληφθέντων στην τρομοκρατική οργάνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport