Στον Εισαγγελέα ο 62άχρονος αποστολέας απειλητικών μηνυμάτων σε Βουλευτές

Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκε ο 62άχρονος στον Εισαγγελέα, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε Βουλευτές.

Εκφράζοντας την αντίδραση του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο 62άχρονο πρώην ναυτικό, ταυτοποιήθηκε ω ο αποστολέας απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος Βουλευτών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ο συλληφθείς εκφράζει εθνικιστικές απόψεις, χωρίς να είναι ενταγμένος σε κάποιον πολιτικό φορέα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά αποπειρα σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ως «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία» χαρακτήριζε του Βουλευτές ο 62άχρονος

Όπως ισχυρίζεται ο 62άχρονος απέστειλε τα απειλητικά μηνύματα σε συνέχεια ανάρτησης στελέχους της αντιπολίτευσης στα κοινωνικά δίκτυα, με ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους Βουλευτές να καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο συνταξιούχος ναυτικός κατηγορείται για ένα γραπτό SMS το οποίο απέστειλε σε Βουλευτή (13/01) στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ ομολόγησε είχε  αποστείλει και σε άλλους Βουλευτές τις προηγούμενες (10/01) και τις επόμενες ημέρες.

Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ενδεχομένως αποστολέων απειλητικών μηνυμάτων σε Βουλευτές.

Μετά απο καταγγελίες ειχε υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία διαβίβασε παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας ωστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.