Πλήρωσε για πρόστιμο €200, με προσαύξηση 110% σε εφαρμογή Νόμου επί Τρόικας και την κλήσης της Τροχαίας.. €740

Αμέλησε την ανανέωσή τησ ασφάλειας του δικυκλου του και ε εντοπίσθηκε σε έλεγχο της Τροχαία με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί δε δικάσιμο.. και ανακάλυψε την φοροεισπρακτική διάθεση του Κράτους με Νόμο της Τρόικα

“Ενοχο με έκρινε το Πταισματοδικείο Νέας Ιωνίας επειδή δεν είχα ανανεώσει για μία εβδομάδα την ασφάλεια στη μηχανή. Ποινή 200 ευρώ πρότεινε η δημόσια κατήγορος που δέχθηκε η Πρόεδρος κι όταν συνοδεία αστυνομικού πήγα να πληρώσω, μου ζητούν 481 ευρώ!

Τους λέω, «200 είπε το δικαστήριο». Μου απαντούν έχει προσαυξήσεις 110% λόγω νόμου του 2012 από την Τρόικα. Επανέρχομαι λέγοντας, «ποια τρόικα, αφού βγήκαμε από τα μνημόνια»! Νέα απάντηση της υπαλλήλου, «δεν έχει σημασία, παραμένει νόμος του κράτους». Το συνεχίζω, «μα δεν γίνεται να μου επιβάλλουν 200 ευρώ ποινή και βγαίνοντας από την αίθουσα ως δια μαγείας να φτάνει τα 481». Ούτε καν με κοίταξε… Κάπου εκεί αντιλήφθηκα ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσω, πλήρωσα και έφυγα.

Συνολικά με την κλήση της Τροχαίας, έδωσα σχεδόν 740 ευρώ, σε ένα κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να «στραγγίζει» οικονομικά τους Πολίτες ακόμα και για ελάσσονος σημασίας παραβάσεις!

Α και μην ξεχάσω, πριν από μένα, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή 100 ευρώ σε έναν πιτσιρικά με μηχανάκι που αγνόησε σήμα περιπολικού να σταματήσει, το έσκασε ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο και τον βρήκαν τελικά από την πινακίδα”.. σχολιάζει ο Δ.Μπ κάτοχος του δικυκλου.

Σύμφωνα με το Νόμο 4261/2014 που τέθηκε σε ισχύ από 1-7-2014, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι την λήξη του, χωρίς πλέον να έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά.