Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Μένανδρος Φουρθιώτης κατά του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Μένανδρος Φουρθιώτης, σε ακύρωση ως αντισυνταγματική και παράνομη της πράξης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. περιορισμού φρούρησή του από αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, ο 36χρονος Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί (η από 31.3.202) πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.
Στην αίτηση υποστηρίζεται ότι με πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του:
Τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.
Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν και του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο.
Επιπλέον, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση της οικίας και των χώρων εργασίας του.
Η πρόταση για επιπλέον μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν (19.06.2021), σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προέκυψε λόγοι για επανεξέταση της διάθεσης αστυνομικών και μέτρων έπειτα από πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του, με αναφορά σε «εμπρηστική- δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV».
Ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι με νέα πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αποσύρονται από την συνοδεία του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό όχημα και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ διεκόπη και η φρούρηση της οικίας του, ως αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.
Ενώ ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της, που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της συνοδευτικής προστασίας του Μένανδρου Φουρθιώτη.
_________________________
* dikastiko.gr