Στις Καστανιές του Έβρου, θυμούνται το Μάρτιο του 2020- “Οι ροές συνεχίζονται δεν έχουν σταματήσει, εμείς, σας κοιτάμε στα μάτια”

Στην αρχή του περασμένου έτους η κρίση του Έβρου ήταν μια πρωτόγνωρη συνθήκη για τη Χώρα μας, σε μήκος 220 χιλιομέτρων, στο φράχτη με την Τουρκία, ακρίτες και ένστολοι , βρέθηκαν ανθρώπινες “ασπίδες”, σε δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έφτασαν καθοδηγούμενοι κι επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, να βρεθούν στην Ευρώπη

Η Ελλάδα τον δοκιμάστηκε σε πολλά επίπεδα. Η εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας, ωστόσο, έμεινε ακλόνητη. Στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε με αφορμή τηλεοπτικό ρεπορτάζ για εκείνες τις ημέρες του περασμένου Μαρτίου στις Καστανιές, του Έβρου, ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου, τονίζει ότι, «Το έπος των Καστανέων αλλά και γενικά όλης της όριο γραμμής του Έβρου μας μπορεί να τελείωσε.. Οι ροές συνεχίζονται δεν έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια στον χτυπημένο αλλά περήφανο Νόμο μας. Όλοι εμείς οι κάτοικοι πλέον με μια γροθιά και μια φωνή σας λέμε ότι ο Έβρος είναι και θα είναι ΨΗΛΑ και σας κοιτάμε στα μάτια, κάντε το και εσείς εκεί κάτω στην Αθήνα έστω και μια φορά.. Συνεχίζουμε..»