“Στις φυλάξεις, να γίνουμε όλοι πιο επαγγελματίες”|ΑΠΟΨΗ

Τα “πάρεργα” στα οποία απασχολείται η ΕΛΑΣ, και οι φυλάξεις υπό κατ’ οίκον περιορισμό με Δικαστική απόφαση, απασχόλησε ένστολο -συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των Αστυνομικών*- ανήμερα Χριστούγεννα και παρέθεσε δημόσια τον προβληματισμό του

«Και εδώ που κάθομαι, αναρωτιέμαι τι σημαίνει κατ’ οίκον περιορισμός! Ίσως αναρωτηθείτε, τι λέει ο παλαβός Χριστουγεννιάτικα ;;; Η Αστυνομία πρέπει να φυλάει μάρτυρες ή κατηγορουμένους λέει ο Νόμος! Πως όμως; Χαλαρά μάλλον!

Και εγώ αναρωτιέμαι αυτό δεν θα έπρεπε να το αναλάβει κάποια ειδική υπηρεσία; Δεν θα έπρεπε ο Αστυνομικός να έχει λίστα ποιοι επισκέπτονται τον άνθρωπο που φυλάσσεται; Δεν θα έπρεπε αν έρθει κάποιος άγνωστος, ο αστυνομικός να τον κάνει σωματικό έλεγχο; Δεν θα έπρεπε ο Αστυνομικός να χτυπάει το κουδούνι της πόρτας του να δει αν είναι μέσα και είναι καλά; Και πάνω από όλα όταν ξεκινάει μια τέτοια φύλαξη, δεν θα έπρεπε τα άτομα να είναι συγκεκριμένα, εργαζόμενοι με κυλιόμενο με ρεπό αυστηρά, και να γίνεται κάτι σαν ενημέρωση για το ποιόν φυλάει;

Απλοί πρωινοί προβληματισμοί! Και κάτι πάντως που δεν είναι προβληματισμός, αλλά διαπίστωση! Όταν σκοτώνεται ένας συνάδελφος συνήθως φταίει αυτός και όχι αυτοί που δεν πήραν τα ανάλογα μέτρα!

Εύχομαι στις φυλάξεις να γίνουμε όλοι πιο επαγγελματίες και όχι οι ανώτεροι να πετάνε μερικούς Αστυνομικούς απλά για να καλύψουν τα πόστα! Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος σε όλους !!! »

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Κωνσταντίνος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport