Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η πρόταση Τόσκα για το Εσωτερικών Υποθέσεων

Σε ακρόαση κλήθηκε ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος προτάθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη θέση του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος, Διευθυντής του ΤΕΑΠΑΣΑ- του ασφαλιστικού ταμείου των ενστόλων- αποτελεί την πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει την Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Είχε προηγηθεί αίτημα αντικατάστασης του μέχρι χθες (20/11) προϊσταμένου της υπηρεσίας, Σταύρου Σταυρόπουλου από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλή.
Με επιστολή ενημερώθηκε ο Σταύρος Σταυρόπουλος, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αιτιολογείται η απόφαση αντικατάστασή του.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική και “πραξικοπηματική κίνηση” τη διαδικασία αντικατάστασης του Σταύρου Σταυρόπουλου και εκφράζουν έντονη δυσφορία για τον τρόπο που ακολουθήθηκε.
Αναμένεται (11/12-15.00) ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε ακρόαση .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport