ΕΝ.ΑΣ.Υ. ΘΣΝ: Τέσσερις ώρες “έψαχναν” εν κινήσει περιπολικό στην πόλη- Χωρίς οχήματα τέσσερα τμήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Λόγω βλαβών και ελείψει χρημάτων η αδυναμίας συντήρησης, αποτελούν προβλήματα καθημερινής διαχέιρησης για το ένστολο προσωπικό, με έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιακών οχημάτων και δικύκλων, να παραμένουν ακινητοποιημένα, σε κατάσταση.. προς απόσυρση. Ενδεικτικό της κατάστης, σε τμήμα της Θεσσαλονίκης, για τέσσερις ώρες οι Αστυνομικοί, αναζητούσαν ..εν κινήσει περιπολικό!

PERIPOLIKAΣύμφωνα με καταγγελία του γενικού γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Καλευρά, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, στην πλειοψηφία τους τα περιπολικά και υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛΑΣ, ουσιαστικά είναι προς απόσυρση. Χρήματα για συντήρηση δεν υπάρχουν, με τους διοικητές των τμημάτων να καταφεύγουν στις δωρεές ιδιωτών, ακόμα και για βενζίνη.
«Δόθηκε Εισαγγελική εντολή για για ψυχιατρική εξέταση ατόμου και νοσηλεία αυτού αν συντρέχουν οι λόγοι. Το όχημα του τομέα χαλασμένο άλλη μια φορά.. Λόγω έλλειψης περιπολικών οχημάτων η εντολή εκτελέστηκε τελικά μετά απο 4 ώρες!! Και μάλιστα μετά από πολλές πιέσεις, καθώς το κέντρο δεν μπορούσε να διαθέσει όχημα! Από το μεσημέρι και μετά 4 Αστυνομικά Τμήματα του δυτικού τομέα είναι χωρίς όχημα, και ακόμα δεν έχει βρεθεί!!!! Σήμερα ήμασταν τυχεροί, σε αυτές τις 4 ώρες δεν έβλαψε το άτομο αυτό ούτε τον εαυτό του, ούτε κάποιον άλλον. Ως πότε όμως θα βασιζόμαστε στην τύχη; Ως πότε θα κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και των Αστυνομικων;»

Τον περασμένο μήνα είχε προηγηθεί η καταγγελία Αστυνομικού από την Θεσσαλονίκη, για το ίδιο θέμα, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, να είναι ενήμεη για το θέμα. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει ενηρώσει την ηγεσία της ΕΛΑΣ, για την κατάσταση των περιπολικών. Φωτογραφικές εντυπώσεις στις οποίες η καταγράφεται η εικόνα των υπηρεσιακών οχημάτων, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης..

Σε μία από τις ανακοινώσεις της ΕΑΥΘ, αναφορικά με την κατάσταση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛΑΣ:

«Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που κινούνται στην Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστα και ελλιπώς συντηρημένα. Αυτό στερεί από την αστυνόμευση των περιοχών αφού σε πολλές περιπτώσεις δυο ή τρία Αστυνομικά Τμήματα έχουν ένα(!) περιπολικό ανά βάρδια. Δηλαδή, η ασφάλεια χιλιάδων πολιτών εξαρτάται από ένα περιπολικό, πλην των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Δ/νσης Άμεσης Δράσης.

Πολλά οχήματα είναι ακινητοποιημένα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Να σημειώσουμε ότι η ΓΑΔΘ

είναι μια από τις Διευθύνσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ενισχυθούν με νέα περιπολικά όπως άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Πως είναι δυνατόν η δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας μας να εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτό, ιδίως όταν οι αποδεδειγμένα μεγάλες ανάγκες της δεν καλύπτονται;»