Επέστρεψαν στην Ελλάδα το ζεύγος Γριβέας- Βάτσικα.

Μετά την διεκπεραίωση υποχρεώσεών τους στο Λονδίνο και τις οποίες δικαστικές τους εκκρεμότητες,  το ζεύγος Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, επέστρεψαν στην Ελλάδα (18/09), με τη διαδικασία Δικαστικής Συνδρομής. Συνελήφθησαν, και αναμένεται να οδηγηθούν στου Εφέτη Ανακριτή (18/09) προς εκτέλεση του εντάλματος που εχει εκδοθεί σε βαρος τους.

Το ζευγάρι, θα παραμείνει τη νύχτα στη Δ/νση Μεταγωγών, και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εφέτη, προς εκτέλεση του εντάλματος το οποίο έχει εκδοθεί σε βάρος του, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Κυριάκος Γριβέας, ο οποίος ζει με την οικογένειά του -τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα και τα παιδιά τους- μόνιμα στο Λονδίνο, είχε κινήσει νομικές διαδικασίες στο Λονδίνο για να καθυστερήσει η διαδικασία έκδοσής τους. Ωστόσο με δήλωσή του, είχε εκφράσει “την πρόθεση τους από κοινού, να επιστρέψουν εν καιρώ στην Ελλάδα ώστε να συνεισφέρουν στην ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”ΓΡΙΒΕΑΣ ΒΑΤΣΙΚΑ

«Όπως είναι γνωστό, ακολουθείται ενώπιον της αγγλικής Δικαιοσύνης η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη εκκίνηση της ποινικής διαδικασίας με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος μας, πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα όπου και θα δώσουμε εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
»Ανεξαρτήτως της απόφασης αυτού του δικαστηρίου και της όποιας πορείας της διαδικασίας, σύντομα θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα και θα συνεισφέρουμε στην ολοκλήρωση της έρευνας, όπου και θα αποδειχτεί η αλήθεια», ανεφερε η ανακοίνωση.

Το αίτημα είχε παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Εκδόσεων, για την εξέταση του αιτήματος έκδοσης στην Ελλάδα, του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα κατηγορούμενος για συνέργεια σε απιστία  και τη σύζυγός του Αναστασίας Βάτσικα.