"Εν τέλει μας βλέπετε ως ανθρώπινες οντότητες ή ως απλούς αριθμούς που υποχρεωνόμαστε να εκτελούμε τις διαταγές της Υπηρεσία"?

Με αφορμή υπηρεσιακή απόφαση για μεταγωγή λαθρομεταναστών, προς το ΤΔΛΔΑ, με το χαρακτηρισμό “έκτακτη” ζητείται από την Αστυνομική υπηρεσία η διάθεση 3ων ενστόλων.. για 4ημέρες.

Γράφει ο Νίκος Μπαλούρδος, Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΣΦΝΑ

“Αναδιαρθρωμένη Ελληνική Αστυνομία: Ώρα 12.05, ημέρα Τετάρτη, ημερομηνία 17/09/2014, τόπος ΤΔΛΔΑ- Η γραμματεία της Υπηρεσίας ενημερώνεται τηλεφωνικά ότι πρέπει να διαθέσει δύο αστυφύλακες κ έναν βαθμοφόρο για έκτακτη μεταγωγή που θα γίνει την ίδια μέρα στις 19:00,μέχρι στιγμής όλα φαίνονται απολύτως φυσιολογικά για τον επαγγελματία – και οικογενειάρχη- αστυνομικό και δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να σας την αναφέρω γιατί σε όλους μας έχει συμβεί να χρειαστεί λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών να κάνουμε μια μεταγωγή. Δυστυχώς όμως αυτή δεν είναι μια απλή μεταγωγή που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 8 ή 10 ή 12 ώρες. Οι συνάδελφοι οι οποίοι ενημερώνονται 6,5 ώρες πριν τη μεταγωγή πρέπει να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους και τις υποχρεώσεις τους,μέχρι το Σάββατο(!!!!) γιατί θα πάνε Σάμο ,με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες. Εύλογα αυτή η διαταγή που βγαίνει τόσο γρήγορα μου δημιουργεί τις εξής απορίες:α)ο Κλάδος Αλλοδαπών διατάσσει αυτή την μεταγωγή και αν ναι από πότε την σχεδίαζε και το κυριότερο πότε ενημερώθηκε από το Π.Ν. για τη διαθεσιμότητα του πλοίου για την μεταγωγή β)οι συνάδελφοι του Π.Ν. ενημερώθηκαν και αυτοί 6,5 ώρες νωρίτερα πριν την μεταγωγή γ)πόσο “έκτακτη” (αν είναι έκτακτη) μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοιου είδους μεταγωγή ώστε οι συνάδελφοι να πρέπει να εγκαταλείπουν τόσο ξαφνικά τις οικογένειες τους για τέσσερις μέρες? Εν τέλει μας βλέπετε ως ανθρώπινες οντότητες ή ως απλούς αριθμούς που υποχρεωνόμαστε να εκτελούμε τις διαταγές της Υπηρεσία?
Το μακρινό 1986 ο Νίκος Καββαδίας έγραψε τους 7 νάνους στο s/s Cyrenia, θα το αφιερώσω λοιπόν στους συναδέλφους που θα κάνουν αυτή την μεταγωγή.
Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή συνάδελφοι.
ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ΝΙΚΟΣ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΦΝΑ