Στην ΕΛΑΣ του.. 2019

Περιπολικά με .. καφάσια και κόκκινα ..λαμπάκια στο στόλο της ΕΛ.ΑΣ, λογικα, συμβάλλουν στη μείωση της εγκληματικότητας.

Σταθμευμένο στο κέντρο της Αθήνας, ξημερώματα Τρίτης (19/02). Είναι το όχημα της βραδινής περιπολίας με του Αστυνομικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα στα σήματα του Κέντρου.

FB_IMG_1550553779084

Όπως διακρίνεται με την πρώτη ματιά,  τα χιλιόμετρα στο ταμπλό του υπηρεσιακού οχήματος και τα κόκκινα λαμπάκια που ανάβουν το καθιστούν ..παροπλισμένο, ωστόσο βρίσκεται στους δρόμους και μεταφέρει ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ ..

FB_IMG_1550553771837

Σε μια πιο προσεκτική παρατήρηση,  διακρίνει κανείς.. ενα καφάσι δεμένο με τη ζωνη του πίσω καθίσματος,  ενα κουτί ανάμεσα στην πλάτη των πίσω καθισμάτων και το καφάσι, κι έναν κουβα, πίσω από την πλάτη της θέσης του οδηγού. Πρόκειται για.. πατέντα, προκείμενου να βρίσκεται στη θέση του, πίσω από το τιμόνι ο οδηγός του οχήματος, καθώς έχουν σπάσει οι βάσεις στήριξης της θεσης, και από την αντικατάσταση, βρέθηκε η λύση της.. πατέντας.

Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ “η εικόνα ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο στολο της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αστυνομικοί που καθημερινά σε διατεταγμένη υπηρεσία ενεργούν αποτρεπτικά και ως διώκτες του εγκλήματος, με ίδια μέσα και δαπάνες συντηρούν τα μέσα (οχήματα και δίκυκλα) που η πολιτεία οφείλει να διαθέτει και να συντηρεί για την ΕΛ.ΑΣ, και το προσωπικό της που φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών”..

Κατά τα άλλα,  σήμερα Τρίτη (19/02), η εγκληματικότητα από τις προηγούμενες ημέρες όπως επεσήμανε κι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, “επί των ημερών του, οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν παρουσιάσει μείωση”,  και Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν την “κρίση” για τις .. Κρίσεις.