Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για την παπαδιά- Απόρριψη στο αίτημα της παπαδιάς, να αναιρεθεί “σπάσει” τα ισόβια

Απορριπτική η πρόταση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, που της επέβαλε ισόβια κάθειρξη, στην παπαδιά και τον εραστή της για τη δολοφονία του ιερέα συζύγου της.

Αίτημα της παπαδιάς, η οποία καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ιερέα συζύγου της στην Ηλεία το Σεπτέμβριο του 2012, από τον εραστή της σύμφωνα με τη δική της προτροπή, συζητήθηκε (19/03) στον Άρειο Πάγο. Η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου Πατρών, που επικύρωσε την απόφασση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά.

Η παπαδιά, παραστάθηκε στην ακροαματική διαδικασία μέσω του συνηγόρου της, επέμμεινε στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 54άχρονου ιερέα συζύγου της. “Η κατηγορούμενη ως σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας”, δήλωσε ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας.

Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον εραστή της και δολοφόνο του συζύγου της, αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να διαπράξει τη δολοφονία του. “Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… Ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους”, είχε ισχυριστεί η παραδιά στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος

Η Εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη”, ανέφερε ο Εισαγγελικός Λειτουργός, “Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη”. Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας Εδρας, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς αναφέροντας ότι “το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορούμενου της”.

Ο εραστής της παπαδιάς είχε ομολογήσει την πράξη του, ως απόδειξη της αγάπης του βάσει σχεδίου της παπαδιάς

Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της φάει την περιουσία, και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. ‘Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν”, είχε απολογηθεί μεταξύ άλλων την Άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής. Επίσης, είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, ωστόσο δεν παραστάθηκε (19/03) ενώπιον του Ανωτατου Δικαστηρίου, με τον Εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.