Στην 33η Ανακρίτρια απολογούνται οι δύο βιαστές της ανήλικης

Σε απολογία για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, ενώπιων της Ανακρίτριας μετά την προθεσμία που ζήτησαν κι έλαβαν οι δύο βιαστές της ανήλικης

Στις 11.00 το πρωί (12/10) αναμένεται να οδηγηθούν, ενώπιον της 33ης Ανακρίτριας από από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος ως μαστροπός και βιαστής καθώς και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, συγκατηγορούμενός του ως ένας από τους βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό. Τα στοιχεία των δύο κατηγορούμενων όπως και οι φωτογραφίες τους, δόθηκαν στην δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη, το απόγευμα της Τρίτης (11/110).

Ο 53χρονος βρίσκεται σε κελί απομονωμένος από άλλους κρατούμενους στα γυναικεία κρατητήρια της Ασφάλειας υπό 24ωρη αστυνομική επιτήρηση στο ενδεχόμενο αντιδράσεων από άλλους κρατούμενους εξαιτίας της φύσης του αδικήματος που έχει διαπράξει. Ο ίδιος, δεν έχει δεχθεί κανένα επισκεπτήριο από την ημέρα της σύλληψής του.

Με απόφαση του Προϊστάμενου του Πρωτοδικείου, το πρωί της Τρίτης (11/10) απαγόρευσε την είσοδο τηλεοπτικών συνεργείων και φωτορεπόρτερ επιτρέποντας την πρόσβαση των διαπιστευμένων Δικαστικών Συντακτών, στο χώρο των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η απόφαση ελήφθη μετά από επεισόδια που προκάλεσαν την περασμένη Δευτέρα (10/10) εντός του χώρου των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μη διαπιστευμένοι συντάκτες με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, με “κυνηγητό” μαρτύρων και κατηγορούμενων σε ποινικές υποθέσεις- κατά την πρώτη μεταγωγή των δύο κατηγορούμενων για βιασμό της ανήλικης στην Εισαγγελία και την παρουσία της Δήμητρας Πισπιρίγκου ενώπιων της Ανακρίτριας- που προκάλεσε διατάραξη της ηρεμίας των Δικαστηρίων. Ακολούθησαν έντονες αναφορές Δικαστικών Λειτουργών προς τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου καθώς επίσης των διαπιστευμένων Δικαστικών συντακτών, ενώ σχετική παρέμβαση προς το ΕΣΡ πραγματοποίησης και η ΕΣΗΕΑ.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, μετά από 40 ημέρες ερευνών, προχώρησαν στη σύλληψη του 53χρονου μαστροπού βιαστή της 12χρονης, Ηλία Μίχου καθώς και ενός από τους τουλάχιστον 15 βιαστές της, του 42χρονου Ιωάννη Σοφιανίδη. Η έρευνα των Αστυνομικών, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εξετάζεται αν εκτός από τη 12χρονη υπάρχουν και άλλα θύματα του Ηλία Μίχου, ο οποίος μέσω λογαριασμού που διατηρούσε σε πορνογραφική πλατφόρμα,  κανόνιζε τα ραντεβού για το βιασμό της 12χρονης.

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, όπως διακριβώθηκε κατά την έρευνα των αστυνομικών, μετέφερε την ανήλικη και την παραλάμβαναν, στους χώρους των προγραμματισμένων ραντεβού βιασμού της. Καθώς ενημερώθηκε για την καταγγελία σε βάρος του, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, φέρονται να προσέγγισαν την οικογένεια της 12χρονης με αξίωση την οικονομική συνδρομή σε συγκάλυψη της υπόθεσης.

Από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης και ανάλυση πειστηρίων και ψηφιακών ιχνών των ηλεκτρονικών μέσων του 53χρονου αλλά και της 12χρονης, ώστε να προκύψουν οι επαφές με συγκεκριμένα άτομα, ώστε να ταυτοποιηθούν και να κληθούν σε καταθέσεις. Με συμπληρωματική δικογραφία στην 33η Ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση, οι Δικαστικές Αρχές, θα αποφασίσουν την άσκηση νέων Διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων εμπλεκόμενων καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης .