Στη Ζ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού ως υπόδικος ο Μένανδρος Φουρθιώτης- Υπέβαλλε αίτημα για μεροκάματα

Στις φυλακές Κορυδαλλού το πρώτο 24άωρο για τον υπόδικο Μένανδρο Φουρθιώτης, και στις Φυλακές της Λάρισας και του Μαλανδρίνου Φωκίδας, μέχρι την εκδίκαση της ποινικής τους υπόθεσης, για τους δύο συγκατηγορούμενούς του

Πρώτο εγερτήριο στις Φυλακές Κορυδαλλού για το Μέναδρο Φουρθιώτη, ο οποίος εγκαταστάθηκε σε κελί της Ζ’ πτέρυγας (αν και αρχικά είχε προβλεφθεί η μεταφορά του στη ΣΤ πτέρυγα) του Σωφρονιστικού Καταστήματος, με τέσσερις συγκελίτες. Πρόκειται για κρατούμενους του κοινού ποινικού “χαμηλής διαβάθμισης κινδύνου” , οι οποίοι εκτίουν ποινές κάθειρξης, ενώ παράλληλα κάνουν μεροκάματα κατά τον εγκλεισμό τους προς μείωση της εκτίσημης ποινής , εκ των οποίων όπως αναφέρουν πηγές του NantiaReport.gr ένας πρώην αστυνομικός με τελεσίδικη απόφαση σε ποινική υπόθεση. Η νέα πραγματικότητα για τον Μένανδρο Φουρθιώτη, αλλάζει τα όσα μέχρι τώρα συνήθιζε καθώς θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την εκδίκαση της ποινικής του υπόθεσης.

Στην ακρόαση- συνέντευξη (03/05) ενώπιον της Διευθύντριας του Σωφρονιστικού Καταστήματος, όπως προβλέπεται για όλους τους νέους κρατούμενους, ο Μένανδρος Φουρθιώτης επανήλθε και ζήτησε να λάβει τα φάρμακα αγωγής που ακολουθεί, καθώς έχει ζητήσει ειδικό διαιτολόγιο- το οποίο ενδεχομένως να μην μπορεί να ακολουθήσει κατά τον εγκλεισμό του στον Κορυδαλλό ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία εργασίας για τους κρατούμενους των Φυλακών ώστε να υποβάλλει αίτημα να εργαστεί ο ίδιος. Φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr λόγω θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει να επιφυλάχθηκε να υποβάλλει σχετικό αίτημα προς τη Διοίκηση του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Στο αίτημά του για να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του, θα ικανοποιηθεί άμεσα, μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του καθώς επίσης ζήτησε να λάβει άδεια σε επισκεπτήριο εξαδέλφη του. Ενώ κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, σημείωσαν ότι δεν είχε αξιώσεις, ενώ δε διέκριναν ιδιαίτερες επαφές με άλλους κρατούμενους, σε μια ψυχολογία όπως κρίνεται, ιδιαίτερα βεβαρημένη . Όπως επισημαίνεται ωστόσο, από τις αρμόδιες Αρχές, έχουν ληφθεί μέτρα, προκειμένου ο έγκλειστος να παραμείνει ασφαλής.