Στη Γαλλία η Βαλεντίν. Με βιντεοκλήση οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών επιβεβαίωσαν την παρουσία της ανήλικης

Εντοπίστηκε στη Γαλλία- κατά τη δήλωση του πατέρα- η 7άχρονη Βαλεντίν και είναι ασφαλής

Με επικοινωνία – βιντεοκλήση του Αμπελκά Ablavykaka και της 7άχρονης Βαλεντίν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών επιβεβαίωσαν την παρουσία της και ότι είναι καλά στην υγεία της, με την ανήλικη να βρίσκεται όπως υποστηρίζει ο πατέρας της στη Γαλλία, το οποίο μένει να αποδειχθεί επίσημα και από τις Γαλλικές Αρχές.

Οι Ελληνικές Αρχές με ενεργοποίηση Δικαστικής -Αστυνομικής Συνδρομής είχαν ζητήσει από τις Γαλλικές Αρχές παράλληλη έρευνα, για να εντοπίσουν την  7άχρονη Βαλεντίν. Σε αυτό το πλαίσιο- σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr – Γάλλοι Αστυνομικοί, μετά την αποκάλυψη – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του πατέρα- έχουν λάβει τη διεύθυνση από του Έλληνες ομολόγους τους, όπως τους την κατέθεσε ο Αμπελκά Ablavykaka, και αναζητούν την Βαλεντίν ώστε να επιβεβαιώσουν και ουσιαστικά την παρουσία της στη χώρα και το χώρο που την τοποθετεί ο πατέρας της, καθώς και να εξετασθεί από τους Γάλλους Αστυνομικούς το συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας- κηδεμόνας της 7άχρονης.

Οι Αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών είχαν τις αναλύσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τις κλήσεις του πατέρα της 7άχρονης και διαπίστωσαν πολύωρες συζητήσεις του, από το χρονικό  διάστημα της “δήλωσης εξαφάνισης” της Βαλεντιν, με τον ίδιο αριθμό κλήσης. Σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του, και τα κενά που προέκυπταν στην παράθεση των γεγονότων, ο Αμπελκά Ablavykaka αποκάλυψε τα πραγματικά περιστατικά στους Αστυνομικούς και έδωσε τον αριθμό κλήσης του ενήλικα που έχει αναλάβει υπό την προστασία του την επιμέλεια της κόρης του Βαλεντίν.

Με έγγραφα συνομήλικής της, ταξίδεψε στη Λυών της Γαλλίας η Βαλεντιν

Με ενδείξεις ότι ο πατέρας της 7άχρονης γνώριζε περισσότερα από όσα δημόσια δήλωνε με “ευκολία”, αλλά είχε λόγους να αποκρύπτει επιμελώς τα πραγματικά γεγονότα, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε κλήτευσή  του στην Ασφάλεια Αθηνών το πρωί της Δευτέρας (10/02-09.40) για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς από “πληροφορίες” είχαν ενδείξεις ότι ο  Αμπελκά Ablavykaka προετοίμαζε την αναχώρησή του από την Ελλάδα, με προορισμό του τη Γαλλία. Ύστερα από τη μαραθώνια κατάθεσή του -σχεδόν δύο 24άωρα- με το χαρακτήρα του ουσιώδους μάρτυρα, ο Αμπελκά Ablavykaka, πατέρας της 7άχρονης, ομολόγησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/02) ότι ψευδώς δήλωσε αρχικά την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς θεώρησε -σύμφωνα με το σκεπτικό του- ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για την απουσία της, καθώς όπως υποστήριξε είχε φυλακιστεί από τις Αρχές του Κονγκό και είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια όπως περιγράφει για 16ημέρες, γιατί κατέγραφε με το κινητό του διαδήλωση και καταστολή από την Στρατιωτική Αστυνομία της χώρας του. Με δεδομένο ότι γνώριζε ότι κατέχει πλαστά έγγραφα υπό το φόβο ότι θα τον οδηγούσαν και πάλι στη φυλακή, αποφάσισε να δηλώσει ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς ο ίδιος είχε συνεννόηση με συγγενικό πρόσωπο της οικογένειάς του και είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στη Γαλλία (21/12).

Όπως ανέφερε ο ίδιος, με το διαβατήριο της συνομήλικης κόρης του συγγενικού του ατόμου με μόνιμη διαμονή στη Νορβηγία, καθώς η Βαλεντίν δεν είχε διαβατήριο στα στοιχεία της και η διαδικασία θα καθυστερούσε σχεδόν έξι μήνες, η Βαλεντιν ταξίδεψε με το συγγενικό τους πρόσωπο από το Ελευθέριος Βενιζέλος  (20/12) και την επόμενη ημέρα έφτασε στη Γαλλία όπου την ανέλαβε άλλο μέλος της οικογένειας που ζει στη χώρα.

Η 7άχρονη Βαλεντίν δεν είχε  αποκτήσει διαβατήριο

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είχαν στη διάθεσή τους  αναφορές συμμαθητριών της 7άχρονης ότι πριν απουσιάσει από το σχολείο της -την Πέμπτη 19/12 2019- τους είχε αναφέρει ότι θα έκανε ταξίδι, ενώ από άλλες μαρτυρίες συμμαθητριών της, τους είχε αποχαιρετήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας των Αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών, φέρεται ο πατέρας της Βαλεντιν να με μεθοδικές κινήσεις και επαφές στα προηγούμενα ταξίδια του -και πριν πέντε με έξι μήνες- ότι το περιβάλλον στη Γαλλία είναι καλύτερο και θα ήταν καλύτερη η ποιότητα ζωής της κόρη του, και οργάνωσε το ταξίδι για τη Γαλλία.

Ο Αμπελκά Ablavykaka, συνελήφθη και παραπέμπεται στον Εισαγγελέα (12/02) και αναμένεται να αντιμετωπίσει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα, όπως επίσης παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για κατοχή πλαστών εγγράφων, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκε πλαστή ισπανική ταυτότητα και εισιτήριο για τη Γαλλία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Στον Εισαγγελέα έχουν παραπεμφθεί και οι  πέντε ομοεθνείς του και συγκάτοικοι στο σπίτι στο Παγκράτι, καθώς από έρευνα στον χώρο εντοπίστηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και των Γαλλικών Αρχών συνεχίζεται ενώ ενημερώνεται ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης .