Στερεά: Με e-shop άπατες, κάλυπταν τα ακριβά τους γούστα- Μεταξύ των συλληφθέντων ειχε αγοράσει το κότερο του Στηβ Κακέτση

“Επένδυε” τα παράνομα κέρδη από τις ηλεκτρονικές απάτες της εγκληματικής οργάνωσης που ειχαν συστήσει στην πολυτελή του διαβίωση με διαμονή σε βίλα, ενω είχε αγοράσει το σκάφος του Στηβ Κακέτση

Ο 32χρονος «εγκέφαλος» και τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διαπράξει 1.866 ηλεκτρονικές απάτες με τα παράνομα κέρδη τους να ανέρχονται σε €572.666, 55. Συνελήφθη σε έφοδο των αστυνομικών στην πολυτελή βίλα του στη Γλυφάδα, ενώ κατασχέθηκε και η 27μετρων θαλαμηγός του, στη Μαρίνα Αλίμου. Η αγορά του πολυτελούς πλωτου είχε ολοκληρωθεί τον προηγούμενο χρόνο από τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, όταν προχώρησε σε εκποίηση στα περουσιακά του στοιχεία.

Η εγκληματική οργάνωση είχε δημιουργήσει 11 ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα ενω επεκτάθηκαν και στη Βουλγαρία.  Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και για να εξαπατήσουν γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία ειχαν φιλοξενία για τη διάθεση των προϊόντων τους, αρχικά εκτός από σημαντικές προσφορές, παρέδιδαν κανονικά τις παραγγελίες. Όταν οι παραγγελίες ανέρχονταν σε ικανοποιητικό αριθμό έκλειναν το ηλεκτρονικό κατάστημα και προχωρούσαν σε σύσταση άλλης εταιρίας. Τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε απατηλά ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Ως ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν επίσης, 35χρονη γυναικα και δύο άνδρες 41 και 37 ετών, οι οποίοι ειχαν αναλάβει την οργάνωση για τη διακίνηση των προϊόντων. Η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ήδη προέβη σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης 16 άτομα, εκ των οποίων 7 Βούλγαροι, που πρόσφεραν τους τραπεζικους λογαριασμούς τους, στους οποίους τα «θύματα» πραγματοποιούσαν τις καταθέσεις. Στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα σε άλλους λογαριασμούς προκειμένου να τους προσδώσουν νομιμοφάνεια, εξαπατώντας παράλληλα και τα τραπεζικά ιδρύματα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας με τη συνδρομή υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, εκτός από τη θαλαμηγό κατάσχεσαν  Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ., το χρηματικό ποσό των €15.375, πιστόλι των 9 mm και 218 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 8 φορητούς υπολογιστές, 26 κάρτες τραπεζών, 4 σκληρούς δίσκους υπολογιστών, 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες SIM, καθώς και εγγραφα, ταμειακές μηχανές και σφραγίδες των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.