“Στέλνεις έναν.. δεν βάζεις σκοπό σε βάρος της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας! Βάζεις σκοπό δεν δίνεις ρεπό!”

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε Υπηρεσίες της Αττικής, κείμνο Αστυνομικου συνδικαλιστή*

Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί παραπόνων από συναδέρφους που υποφέρουν σε προσωπικό επίπεδο αφού στερούνται βασικών εργασιακών τους δικαιωμάτων, καθώς συλλέγουν πολλές οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις! Με συνέπεια να εξαντλούνται!! Αλλά και να μην εφαρμόζεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσίας σύμφωνα με τα διατασόμενα ώστε να μπορούν να βάλουν σε προγραμματισμό την οικογενειακή τους ζωή!

Επίσης η φθορά και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται και σε εργασιακό επίπεδο αφού καλούνται από υπηρεσίες Τάξης αλλά ακόμη και Τροχαίας να ενισχύουν ξένες υπηρεσίες όπως την Διεύθυνση Μεταγωγων!!

Ξεκίνα από τις εσχατιές της Αττικής όπως για παράδειγμα τα βόρεια προάστια και να φτάνει μέχρι την πρώην σχολή Ευελπίδων!

Με μεταγγίσεις δεν σώζεται ο ασθενής.. διότι φτιάχνεις ένα χαλάς δύο!

Στέλνεις έναν.. δεν βάζεις σκοπό σε βάρος της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας! Βάζεις σκοπό δν δίνεις ρεπό! Οι υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν..χθές!! Η Τάξη, η Τροχαία, αλλά και τα Τ.Α.. Ναι!! Αυτά που έχουν ξεχαστεί, αυτά που καθημερινά απλώς καταγράφουν! Διαρρήξεις.. κλοπές οχημάτων κ.α!

1. Ενίσχυση σήμερα!

2. Κάθε υπηρεσία το έργο της!

3. Σεβασμός απόλυτος στους οικείους κανονισμούς και τα π.δ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα!

4. Σεβασμός στον άνθρωπο!

Όσο για κάποιες παρατάξεις Ενώσεων (που διαθέτουν και πλειοψηφία) που από τη μια περνάν από υπηρεσίες κάνοντας χειραψίες με Διοικητές που σκοπίμως δεν τηρούν τα διατασόμενα και μετά βγαίνουν με ανακοινώσεις για εξώδικα κ.α Θλίβομαι!!

Παντός μέτρου ο Άνθρωπος!

________________

* Δημήτρης Αποστολόπουλος, Συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ., Μελος ΜΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α