Στεφάνι Λούκι, Ολύμπου: Επιχείρηση μεταφοράς ορειβάτη που έπεσε σε χιονισμένη χαράδρα από τα 2800μ. υψόμετρο- Εντοπίσθηκε αναίσθητος από φίλο του

Σοβαρό ατύχημα για ορειβάτη, ο οποίος συμμετείχε σε ανάβαση στην ορεινή δύσβατη περιοχή Στεφάνι Λούκι, στον Όλυμπο

Υπό εξαιρετικά δυσμενής συνθήκες, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και χιονιού, επιχειρούν σε ανάσυρση 42χρονου ορειβάτη, ο οποίος έπεσε σε βάρος χιονισμένης χαράδρας στον Όλυμπο, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εθελοντές  ενώ λόγω του δύσβατου του εδάφους, στο σημείο μεταβαίνει Super Puma.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφόρηση του NantiaReport.gr ενημερώθηκε (25/1-13.30) από το φίλο του 42χρονου ορειβάτη ως αγνοούμενος ενώ στη συνέχεια ο ίδιος τον εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις, στη χιονισμένη χαράδρα του Ολύμπου. Στο σημείο που υπέδειξε ο φίλος του ορειβάτη, μετέβησαν εννέα Πυροσβέστες με τρία οχήματα από τις ορειβατικές ομάδες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αντίστοιχα, καθώς και πληρώματα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δύο ορειβάτες επιχειρούσαν ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, όταν υπό συνθήκες που αναμένεται να διευκρινιστούν, ο 42χρονος έχασε την ισορροπία του, και “έφυγε” από υψόμετρο στα 2800μ. σε χιονισμένη χαράδρα σε βάθος περίπου 400-500 μέτρα. Οι δύο ορειβάτες είχαν προσεγγίσει τη βάση Λουκιού στο Μύτικα στη θέση Ζωνάρια, ο φίλος του 42χρονου συνέχισε για την κορυφή, με τον ίδιο να τον περιμένει στο σημείο για να επιστρέψει. Παρά τις αναζητήσεις, κατά την επιστροφή του πρώτου στο σημείο συνάντησης δεν εντόπισε τον 42χρονο και καθώς τον αναζήτησε και στο καταφύγιο “Αποστολίδη” ενημέρωσε με κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου, για αγνοούμενο ορειβάτη .

Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσβατη περιοχή με παγωμένο χιόνι, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες, ο φίλος του, εντόπισε αρχικά το “πιολέ” του 42χρονου και στη συνέχεια τον ορειβάτη με τον οποίο είχαν ξεκινήσει μαζί την εξόρμηση, αναίσθητο χωρίς όμως να έχει δυνατότητα προσέγγισης, καθώς το σημείο είναι απόκρημνο. Ο ίδιος, ενημέρωσε με το ακριβές στίγμα, και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εθελοντών, οργάνωσαν επιχείρηση ανάσυρσης του 42χρονου ορειβάτη.