Σταυρούπολη, ΘΣΝ: Συμπλοκή χουλιγκανς με ασπρόμαυρα διακριτικά σε οπαδούς της Προοδευτικής, με αφορμή πανό για τα Σκόπια

Συμπλοκή μέσα στο γήπεδο στη Σταυρούπουλη μετά το τέλος του αγώνα στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση “Ελπίδες Σταυρούπολης – Προοδευτική Τούμπας” με αφορμή πανό για τα Σκόπια.

Οργανωμένη εισβολή περίπου 40ατόμων με ασπρόμαυρη διακρατικά- σύμφωνα με τοπικά Μέσα*, το απόγευμα του Σαββάτου (17/2), μετά το τελικό σφύριγμα του αγώνα, με αφορμή πανό το οποίο αναρτήθηκε στις κερκίδες από τους υποστηρικτές της Προοδευτικής, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κράνη, και ξύλα, εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους οπαδούς  της Προοδευτικής, τραυματίζοντας δύο άτομα.
Μετά το επεισόδιο, οι δράστες αποχώρησαν, με το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους τραυματίες στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια.

Η ιστοσελίδα «epsm24»*, που καλύπτει τους αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Μακεδονία, αποδίδει την επίθεση σε ομάδα ακροδεξιών που επιτέθηκε στους οπαδούς της Προοδευτικής οι οποίοι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η στάση των φίλων της Προοδευτικής στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων, προκάλεσε την αντίδραση των χούλιγκανς με τα ασπρόμαυρα διακριτικά.

Να σημειωθεί, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή της Σταυρούπολης, κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά (17/02-23:00) υπό αυστηρή επίβλεψη Αστυνομικής δύναμης, με αφορμή την επίθεση στους οπαδούς της Προοδευτικής.

Η ερασιτεχνική ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά..

Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το “μακεδονικό”. Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Άμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.

Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε..

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας»

Σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της Προοδευτικής, ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη ομάδας φασιστών.

_________________

* με πληροφορίες από  epsm24.gr/ voria.gr