Ο Άκης Τσελέντης, βρίσκεται στο Ιράν- Έχασε τη μοιραία πτήση;

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης είχε ταξιδέψει προ ημερών στο Ιράν. Η αεροπορική τραγωδία προκάλεσε εντονη ανησυχία με πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι δεν επιβιβάστηκε στη μοιραία πτήση.

Ο Άκης Τσελέντης, επιβεβαίωσε την αργοπορία του, που είχε αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του, με το αεροπλάνο να έχει καταπέσει,  «Ήμουν αρκετά τυχερός. Eφυγα απο την Τεχεράνη για να πάω στο αεροδρόμιο, είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν μπήκα σε αυτό το αεροπλάνο. Ισως είμαι εφτάψυχος τελικά. Ολα καλά. Τα μεσάνυχτα θα επιστρέψω στην Τεχεράνη», σχολίασε ο Έλληνας σεισμολόγος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες (18/02-13.10)-, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης διασώθηκε από την αεροπορική τραγωδία, ύστερα από την καθυστερημένη άφιξη στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να χάσει τη μοιραία πτήση της Aseman Airlines που συνετρίβη.

Ο Ακης Τσελέντης, προ δύο ημερών είχε ανακοινώσει το ταξίδι του, το Ιράν.

tselentis_iran

Στη διαδικτυακή του σελίδα ο σεισμολογος, δεν έχει αναφερθεί στο περιστατικό ωστόσο μέσα τις ευχές διαδικτυακοι του ακόλουθοι, διαβάζοντας τις πληροφορίες εξέφραζαν την αγωνία τους, αν όντως ισχύουν όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα για την πτήση που φέρεται να έχασε ο Άκης Τσελέντης, με αποτέλεσμα να μην επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροπλάνο.

To επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Aseman Airlines με 59 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη (18/02) το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης).