Στα ύψη η εγκληματικότητα: Καρέ-καρέ η εισβολή κακοποιών σε διαμέρισμα (video)

Το οπτικό υλικό του τρόμου και της απώλειας που βιώνουν οι πολίτες – Η εισβολή, η υποδοχή των συνεργών τους, η αρπαγή κι η επάνοδος τους.

Οι δύο κουκουλοφόροι διαρρήκτες εισβάλουν αρχικά από την μπαλκονόπορτα –αφού κατέβηκαν από την ταράτσα- κι αρχίζουν να κινούνται με χαρακτηριστική άνεση στο σαλόνι και στα δωμάτια του σπιτιού, την ώρα που λείπουν οι κάτοικοι του. Ανοίγουν τσάντα με διαρρηκτικά εργαλεία , εξερευνούν σημεία του σπιτιού, τηλεφωνούν σε συνεργούς τους που υποδέχονται στο κατώφλι του σπιτιού για να συνεχίσουν την αρπαγή τους. Κι ακολούθως μεταφέρουν κούτες με αντικείμενα που σκοπεύουν να αρπάξουν. Με τους κακοποιούς να επανέρχονται με ενδεικτικό θράσος κι άνεση κινήσεων, την επόμενη ημέρα, για να αρπάξουν ορισμένες συσκευές που είχαν στοχεύσει από την πρώτη έφοδο τους.

«Το Βήμα» παρουσιάζει ένα βίντεο που αποτυπώνει με τον πιο ευκρινή τρόπο την εισβολή και τις κινήσεις των κακοποιών, σε μία από τις εκατοντάδες διαρρήξεις που σημειώνονται καθημερινά σε κατοικίες στη Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ένα δείγμα της έξαρσης της εγκληματικότητας που βιώνουν οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να αναστατώνονται και να κατακλέβονται από τους κακοποιούς. Με ένα ποσοστό 90% από αυτές της διαρρήξεις να παραμένει χωρίς εξιχνίαση. Με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες να παραμένουν απλοί καταγραφείς των περίπου 20.000 διαρρήξεων σπιτιών που σημειώνονται κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια. Κι από τις οποίες οι 12.000-13.000 σημειώνονται στην Αττική.

Η συγκεκριμένη επιδρομή των κακοποιών σημειώθηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα πριν από λίγες ημέρες . Οι κάτοικοι του έλειπαν σε ταξίδι, κάτι που πιθανόν γνώριζαν –άγνωστο πως- οι εισβολείς. Στο τέλος του ενδεικτικού οπτικού υλικού ένας εκ των δραστών φαίνεται να εντοπίζει τη κρυφή κάμερα ασφαλείας από την οποία καταγράφεται η επιδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες εκλεψαν πολλά χρυσαφικά, μια συλλογή με νομίσματα και χρηματικό ποσό της τάξης των 5.000 ευρω. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα όταν ένας συγγενής των κατοίκων του σπιτιού το επισκέφθηκε και βρεθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης. Σύμφωνα ωστόσο με ορισμένες πληροφορίες δεν άλλαξε αμέσως τις κλειδαριές της πόρτας. Κι ετσι λίγες ώρες αφού το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία κι οι αστυνομικοί ήλεγξαν το σπίτι, οι διαρρήκτες που είχαν κρατήσει κάποια κλειδιά- χωρίς να γίνει αντιληπτό – επανήλθαν δριμύτεροι. Για να ολοκληρώσουν την αρπαγή….

____________

* www.tovima.gr/,  Λαμπρόπουλος Βασίλης