ΣπΦ ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Εισαγγελέα Γ.Τσατάνη

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα η οποία εξερράγη στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο του “Σχεδίου Νεμεσις ” από τους συντάκτες του κειμένου.

 

“Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων”, αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης, το οποίο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ενω σε αλλο σημείο του κειμένου τους, σημειώνουν, “Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις». Θα επανέλθουμε”..

Στο κείμενό ανάληψης ευθύνης, οι συντάκτες του προσδιορίζουν το στόχο τους, στην Εισαγγελέα Γ.Τσατάνη.

“Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί”, προσθέτουν στο κείμενό τους οι συντάκτες του…

ekriksi_bibliop_4

Με αναφορά στους κατάδικους τρομοκράτες μέλη της ΣπΦ στο κείμενο ανάληψης ευθύνης οι συντάκτες του, παραθέτουν τους “υπερασπιστικούς τους ισχυρισμους” για τη βομβιστική ενέργεια στα Εξάρχεια.

ekriksi_bibliop_3

“Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος (..) η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο (..) ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη ΜΜεϊμαράκ(..) και στην υπόθεση Βατοπεδίου..

.. Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν (..)αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου”…