Σπάρτη: Συμπλοκή με Αστυνομικούς σε επιχείρηση χασισοκαλλιεργητών

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επιχείρηση με εμπόρους ναρκωτικών στον Ταΰγετο

Η αστυνομική επιχείρηση στάθηκε ύστερα απο πληροφορίες για φυτεία χασίς η οποια εντοπίσθηκε  στις παρυφές του Ταϋγέτου στη Σπάρτη, απο Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης

Όταν οι φύλακες της έκτασης αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αστυνομικών ενήργησαν πυρά διαφυγής για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι συνάδελφοι τους προχώρησαν  σε σύλληψη των δύο Αλβανών χασισοκαλλιεργητών. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες απο Αστυνομίες πηγές του Nantiareport.gr στην κατοχή των χασισοκαλλιεργητών έχει κατασχεθεί ένα Kalashnikov και πιστόλι ενω κατάσχεσαν, μια γεμιστήρα με 13 φυσίγγια των 9mm .

Από το χώρο, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 640 δενδρύλλια κάνναβης, με τη φυτεία να εκτείνεται σε τρία επίπεδα με δύο εγκαταστάσεις για την αποξήρανση των δενδρυλλίων. Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που θα αποκόμιζαν οι δράστες, από την εγκληματική τους δράση ανέρχεται σε ποσό περίπου €1.000.000 .

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πάτρας ενώ οι Αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης ωστόσο για τους δύο αποφασίστηκε διακομιδή στο 401ΓΣΝ .