Σκουριές: Αλλοδαποί συνελήφθησαν με μολωτοφ, μαχαίρια, και κράνη στα επεισόδια

Γεμανοί, Βούλγαροι, Πολωνοί βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων στα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα επεισόδια στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στη θεση Κάκκαβο (23/08), μεταξύ όσων αντιδρούν για την εξόρυξη χρυσού και την καταστροφή του περιβάλλοντος και όσων υπερασπίζονται την επένδυση.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν περισσότερες από 40 αυτοσχέδιες μολότοφ, αυτοσχέδιες σφεντόνες με ράβδους εκτόξευσης, απέρριπταν, μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες προς τους Αστυνομικούς.
Με αυτοσχέδια οδοφράγματα, με κορμούς δέντρων, κλαδιά και βράχους προκάλεσαν φωτιά σε κλαδιά και λάστιχα, ώστε να διαφύγουν της σύλληψης. Οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν με δακρυγόνα και οβίδες κρότου – λάμψης να καταστείλουν τις σφοδρές επιθέσεις και να προβούν σε συλλήψεις των υπαιτιων ταραχοποιων.
Στα πούλμαν με τα οποία χρησιμοποιήσαν οι μεραφερομενοι ταραξιες, στον χώρο της συγκέντρωσης, κατασχέθηκαν 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, σκούφος και μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες.
Από τους 78 συλληφθέντες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν (23/08) 69 είναι αλλοδαποί υπήκοοι.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν (24/08) στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι ωστόσο τέσσερις εκ των συλληφθέντων – δύο γυναίκες και δύο άνδρες – αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, και να φωτογραφηθούν, στους οποίους αποδίδονται και συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport