Χανιά: Υλικό βίντεο κατέγραψε τη δολοφονική απόπειρα για λόγους αντεκδίκησης. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων ο 24άχρονος τον οποίο πυροβόλησε 25άχρονος σε κεντρική καφετέρια στο Λιμάνι των Χανίων, για λόγους αντεκδίκηση (βεντέτα) για τη δολοφονία του πατέρα του, πριν από τρία σχεδόν χρόνια, με δράστη -τότε- τον πατέρα του θύματος. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελεάς.

Σαραντοκτάωρη προθεσμία (26/08) για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 25άχρονος δράστης απόπεριας δολοφονίας σε βάρος 24άχρονου, για λόγους αντεκδίκισης στη δολοφονία του πατέρα του, σε καφετέρια στα Χανιά (24/08). Το πρωί (24/08) ο νεαρός δράστης, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο 25άχρονος, θαμώνας καφετέριας στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων (24/08-00.30) διασκέδαζε με φίλους του, στην καφετέρια. Σε άλλο σημείο του βιντεοληπτικού υλικού, διακτινεται ο 24άχρονος να βρισκόταν στην ίδια καφετέρια σε σημείο που όπως προκύπτει κατά την αυτοψία στο χώρο δεν θα μπορούσε να έχει γίνει αντιληπτός από το θύμα.
Διακρίνεται να αποχωρεί από την καφετέρια, για να επιστρέψει λίγο αργότερα με το αυτοκίνητό του. Καταγράφεται ο 24άχρονος να εισέρχεται και πάλι στην καφετέρια, ενώ κρατά το όπλο στο χέρι, κατευθύνθηκε προς τον 25άχρονο και με το περίστροφο (22mm) πυροβολή σχεδόν εξ επαφής τον 24άχρονο, πέντε φορές. Τέσσερις βολίδες έπληξαν στο κεφάλι, τον θώρακα και στο πόδι τον 24άχρονος ο οποίος αιμόφυρτος σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ο 25άχρονος στη συνέχεια, κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Θαμώνες και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε ενώ δώθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελλήφθη.
Κάμερα του καταστήματος, κατέγραψε τη δολοφονική απόπειρα, και το υλικό έχει περιληφθεί στη δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε σε βάρος του 25άχρονου.
Στο βίντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης,  έχει καταγραφεί πώς ο δράστη να πλησιάζει το τραπέζι στο οποίο καθόταν η παρέα του θύματος, βγάζει το πιστόλι και πυροβολεί εν ψυχρώ τον 25άχρονο και απομακρύνεται ενώ στην καφετέρια επικρατεί αναστάστωση.

Βαρύτατα τραυματισμένος ο 24άχρονος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός πολυτραυματίας, εισήχθη εσπευσμένα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να κρίνουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη, αλλά σταθερή. «Ήδη έχει γίνει το πρώτο χειρουργείο όπου αφαιρέθηκε μία σφαίρα από το κεφάλι του ασθενούς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου και όταν η κατάστασή του σταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο τότε θα γίνει και το δεύτερο χειρουργείο ώστε ν’ αφαιρεθεί η δεύτερη σφαίρα που βρίσκεται στο λαιμό του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος δέχθηκε τέσσερις σφαίρες με τις δύο να έχουν προκαλέσει ζημιά. Η σφαίρα που βρίσκεται στο λαιμό δεν έχει επηρεάσει κάποιο ζωτικό όργανο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιάννης Μανούσακας.

Η… βεντέτα

Κατά την προανάκριση, η απόπερια ανθρωποκτονία του 25άχρονου, αποδόδονται σε λόγους αντεκδίκησης, με αφορμή “βεντέτα” που ξεκίνησε το 2011 ανάμεσα στις οικογένειες των δύο νεαρών- δράστη και θύματος. Μία διαφωνία που είχαν οι δύο νεροί- δράστης και θυμα (τότε)-  προκάλεσε έντονη λοφομαχία μεταξύ των πατεράδων τους, με τον 53άχρονο τότε πατέρας του 24άχρονου να πυροβολεί τον 43άχρονο πατέρα του 25άχρονου τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, με το δράστη (πατέρα του 24άχρονου) να έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια ποινή φυλάκισης.