Σκοπός… “delivery”- Α.Τ. Άνω Πόλης με σκοπό από Α.Τ. Βασιλικών

..”στο Α.Τ. Άνω Πόλης λόγω έλλειψης προσωπικού, χρέη σκοπού εκτελούσε συνάδελφος από το Α.Τ. Βασιλικών Θεσσαλονίκης.. η απόσταση των δύο τμημάτων είναι πάνω από 30χλμ και φυσικά συγκοινωνία για να εξυπηρετηθεί ο Αστυνομικός, εκείνες τις ώρες δεν υπάρχει”…

image

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι αληθινό. Προχτές το βράδυ σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από μέλη της Ενωμένης Θεσσαλονίκης στο Α.Τ. Άνω Πόλης λόγω ενημέρωσης για τεράστια έλλειψη προσωπικού, χρέη σκοπού εκτελούσε συνάδελφος από το Α.Τ. Βασιλικών Θεσσαλονίκης. Για όσους αναρωτιούνται, η απόσταση των δύο τμημάτων είναι πάνω από 30χλμ και φυσικά συγκοινωνία για να εξυπηρετηθεί ο συνάδελφος εκείνες τις ώρες δεν υπάρχει.

image

Χτες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Α.Τ. Άνω Πόλης από τα μέλη της Ενωμένης Θεσσαλονίκης και Β’ Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Υ.Θ. Συμεωνίδη Χρήστο, Γενικό Γραμματέα της Ε.Α.Υ.Θ. Καλευρά Αλέξανδρο, Αντιπροσώπους της ΠΟΑΣΥ Κοκονά Αριστείδης και Μελισσάρη Θεόδωρο και το μέλος μας Μαλογιάννη Χρήστο. Εκεί στην συνάντηση που είχαμε με τους συναδέλφους και τον Διοικητή του Τμήματος το κύριο πρόβλημα που μας αναφέρθηκε είναι η τρομερή έλλειψη προσωπικού.
Περίπου το ένα τέταρτο του προσωπικού είναι αποσπασμένο σε άλλες Υπηρεσίες, αυτό σημαίνει ότι ένα στους τέσσερις Αστυνομικούς που ανήκει οργανικά στο Α.Τ. Άνω Πόλης υπηρετεί κάπου αλλού!! Και όσοι γνωρίζουν για το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα ξέρουν ότι επιτηρεί ίσως τους δύο πιο σημαντικούς στόχους στην πόλης μας, το Τούρκικο Προξενείο και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Και το τελευταίο χρονικά διάστημα αντί να επανέλθουν οι αποσπασμένοι ή να αδειάσουν οι οργανικές ώστε να μπορούν να έρθουν άλλοι συνάδελφοι, τα κενά καλύπτονται με διάθεση σχεδόν καθημερινά συναδέλφων από άλλα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης.

image

Φεύγοντας περάσαμε από το γραφείο του ΑΞ.ΥΠ., όπου παρά ότι ακόμα ήταν 11 το πρωί είχε 30 βαθμούς. Το κλιματιστικό είχε πάψει να λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό πλην όμως ακόμα δεν είχε επιδιορθωθεί και αντικατασταθεί. Ακούμε συνέχεια για την εικόνα της Αστυνομίας, τι εικόνα δίνει στον πολίτη που έρχεται να εξυπηρετηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα το μεσημέρι και η θερμοκρασία στο γραφείο ξεπερνάει τους 35 βαθμούς;
Το Α.Τ. Άνω Πόλης, ένα από τα τρία κεντρικά Τμήματα της πόλης μας, λειτουργεί υποστελεχωμένο και χάρη στο φιλότιμο πολλών συναδέλφων. Και όπως ενημερωθήκαμε τώρα μετακινούν τον Διοικητή, που δίνει καθημερινά αγώνες για να λειτουργήσει σωστά η Υπηρεσία του, σε άλλο Τμήμα χωρίς να το έχει ζητήσει.
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ενίσχυση, και την χρειάζεται άμεσα. Οι αυξανόμενες ανάγκες, τα hot spot και οι συνταξιοδοτήσεις πολλών συναδέλφων έχουν φτάσει στο όριο προσωπικό και Υπηρεσίες.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
enomenithessaloniki.gr