Μαρουσι: Γιος Υπουργού της Κυβέρνησης, μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στα γραφεια της ΧΑ

Αναστάτωση προκάλεσε στα γραφεία της Κατεχάκη και στο κυβερνητικό επιτελείο η διαρροή για τη σύλληψη μεταξύ των τεσσάρων στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσης Αυγής στο Μαρούσι, του υιού Υπουργού της Κυβέρνησης. Ωστόσο πάρα τις αρνητικές απαντήσεις έρχεται η απόλυτη επιβεβαίωση.

image

Ο ηλικίας 21ετων φοιτητής ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα των περίπου 40 μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρέθηκε σε αιφνιδιαστική καταδρομική να κινείται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Γράμμου στη συμβολή της με την Λ.Κηφισίας στο Μαρούσι (06/07-17.00).
Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα, απέκλεισαν το δρόμο με τις διμοιρίες ΜΑΤ να αποτρέψουν την εξέλιξη σε επεισόδια. Στο χώρο των γραφείων της Χρυσής Αυγής τα οποία ήταν κλειστά μέχρι εκείνη την ώρα, μετέβησαν τρία μέλη της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία τους προκάλεσε ένταση, με τους αντιεξουσιαστές να κινούνται απειλητικά εναντίον τους. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, διαλύοντας την αντιφασιστική συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τέσσερις αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν.
Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο 21άχρονος γιος του Πάνου Σκουρλέτη, Βασίλης.

Αστυνομική πηγή μεταφέρει στο nantiareport ότι ο νεαρός δεν αναφέρθηκε στη συγγενική του σχέση, με τον Υπουργό Περιβαλλοντος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης δεν ζήτησε κάποια επικοινωνία με την οικογένεια του, ενώ δήλωσε κανονικά τα στοιχεία του.
Σε βάρος των νεαρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια. Το πρωί της Πέμπτης (07/07) παραπέμφηκαν στον Εισαγγελέα, με συγκέντρωση εξωτερικά των Δικαστηρίων “αλληλέγγυων”, αφέθηκαν ελεύθεροι ενω η δίκη τους ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου 2016.