Σκίτσο της ΕφΣυν που προκαλεί και προσβάλει

Όταν ο λόγος είναι υβριστικός συκοφαντικός και ψευδής,  εμπίπτει σε αδίκημα και επιβάλλεται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Ο Πέτρος Ζερβός υπογράφει στην “ΕφΣυν” το άθλιο σκίτσο, με αναφορά στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ θέτοντας ως αναβάτη του δικύκλου τη στιγμή που ο δολοφόνος πυροβολεί, να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει τον καφέ του,   τον Πρωθυπουργό.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πέτρος Ζερβός, επιχειρεί να ερμηνεύσει την αποτύπωσή του στο σκίτσο που δημοσίευσε, «Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί ‘παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό ως τρομοκράτη’! Κατ’ αρχήν αν ήθελα να τον παρουσιάσω ως ‘τρομοκράτη’, θα τον παρουσίαζα με ρούχα που φοράει κάθε ‘τρομοκράτης’ που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή μπουφανάκι, κράνος ή μάσκα και σε ετοιμότητα κι όχι ανέμελο με καφέ και διαβάζοντας εφημερίδα πάνω στο μηχανάκι! Το λιγότερο που δείχνουν οι αντιδράσεις είναι άγνοια να ‘διαβάσουν’ ένα σκίτσο αν υποθέσουμε ότι είναι καλοπροαίρετες! Η γελοιογραφία πάντα δουλεύει με την υπερβολή!!! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που, τάχα μου, αντιδράνε?

Ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί ‘συμβόλαιο’ πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας! Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκανα δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν!

Όμως οι αντιδράσεις δεν είναι καλοπροαίρετες, αλλοιώνουν σκόπιμα το νόημα του σκίτσου γιατί απλώς θέλουν ‘να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα’. Το όργιο αστυνομικής βίας που ζήσαμε προ ημερών, το ‘σκάνδαλο Λιγνάδη’, μια πανδημία που μετά από ένα χρόνο κυβερνητικών παλινωδιών βρίσκεται στο κόκκινο, η ‘υπόθεση Φουρθιώτη’ και τώρα η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου δείχνουν μια χώρα σε βαθιά παρακμή και σήψη που ο μόνος δεν την παίρνει χαμπάρι είναι ένας ανέμελος Πρωθυπουργός!!! Μέσω του σκίτσου επιχειρούν έναν γελοίο αντιπερισπασμό από τα τρέχοντα για να πλήξουν ό, τι τους αντιπολιτεύεται και εν προκειμένω την Εφημερίδα των Συντακτών».

NantiaReport.gr Επιβάλλεται να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα η ελευθερία του λόγου (και του Τύπου) είναι κατοχυρωμένη, ωστόσο όταν ο λόγος είναι υβριστικός συκοφαντικός και ψευδής,  εμπίπτει σε σοβαρότατο αδίκημα. Το σκίτσο ωστόσο στην “ΕφΣυν” (επιεικώς) ως προσβλητικό και προκλητικό μπορεί να εκληφθεί. Οφείλει η αυτοδιαχειριζόμενη έκδοση να το αποσύρει και να απολογηθεί για την “έμπνευση” του συνεργάτη της, εκτός και ήταν εξ αρχής αυτή, η πρόθεσή τους .