Με βούλευμα, παραπέμπονται σε δίκη δύο μέλη του Ρουβίκωνα για την εκτέλεση του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Το Δικαστικό Συμβούλιο, παραπέμπει σε δίκη δύο μέλη του «Ρουβίκωνα» για την εκτέλεση, του “Χαμπίμπι”, Αιγύπτιου εμπόρου Ναρκωτικών σε πεζόδρομο στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με Βούλευμα, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το αρχηγικό μέλος του «Ρουβίκωνα» Γιώργος  Καλαϊτζίδης καθώς και το μέλος της αναρχικής ομάδας Νίκος Ματαράγκας, παραπέμπονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, για την εκτέλεση(07/06 2016) του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών “Χαμπίμπι” σε πεζόδρομο των Εξαρχείων .

Το σκεπτικό της απόφασης του Βουλεύματος, αναφέρεται σε “σαφείς ενδείξεις” για την συμμετοχή των δύο μελών της αναρχικής ομάδας, στην “εχθρότητα του «Ρουβίκωνα» με τους εμπόρους ναρκωτικών” καθώς επίσης σε κείμενο με αναφορά στην εκτέλεση του Αιγύπτιου Αϊές Μοχαμάντ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του “Χαμπίμπι”. Καθώς επίσης γίνεται αναφορά σε δημόσιο κείμενο  το οποίο φέρει την υπογραφή εκ των κατηγορούμενων, μετά την ένοπλη πορεία (12/03 2016) αντιεξουσιαστές, στους δρόμους των Εξαρχείων, “ενάντια στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών” όπως είχε αποδοθεί από το “χώρο”.

Την εκτέλεση του 36άχρονου Αιγύπτιου, γνωστό στα Εξάρχεια ως “Χαμπίμπι”, είχε αναλάβει ένα μήνα μετά (09/07) η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, με ανάρτηση κειμένου σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συντάκτες οργανωμένοι αντιεξουσιαστές, απέδιδαν την εκτέλεση του Αιγύπτιου, σε «εκδικητές της πλατείας» ως αντίποινα για των τραυματισμό τριών αντιεξουσιαστών, τον Μάρτιο (2016). Η διερεύνηση της εκτέλεσης του Αιγύπτιου, είχε ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική.