ΣΚ Τρικάλων: Εντοπίστηκε τούνελ- Εξετάζεται να προετοιμαζαν απόδραση

Υπόγειο τούνελ κάτω από πτέρυγα θα άνοιγαν έγκλειστοι, και εντοπίσθηκε σε αιφνιδιαστική έρευνα, στις Φυλακές Τρικάλων

Τρεις Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων, με αυτοσχέδια εργαλεία προσδιορισθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί της διάνοιξης τρύπας, μέσα στο κελί τους με σκοπό να αποδράσουν.  Δύο από τους εγκλειστους, είχαν μεταφερθεί σε άλλο κελί όταν υπέπεσε στην αντίληψη των Σωφρονιστικών η συμπεριφορά τους, η οποία είχε κριθεί ύποπτη.

 

Όπως διακριβώθηκε, ένας από τους δύο έγκλειστους Αλβανούς που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες από το κελί ήταν μεταξύ των βαρυποινητών που επί μήνες έσκαβαν τούνελ 15 μέτρων στις φυλακές Κέρκυρας ανήμερα το 15Αυγουστο, όταν ο σκύλος περαστικού εντόπισε κάτω από την άσφαλτο το υπόγειο τούνελ των ποινικών.

____

Ύστερα από πληροφορίες, (18/12) σε αιφνιδιαστική έρευνα στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων, εντοπίστηκε τρύπα κάτω από την πτέρυγα Γ2 με τις Αρχές να εκτιμούν ότι έγκλειστοι σχεδίαζαν απόδραση. Σύμφωνα με πληροφορίες ή διάνοιξη οδηγεί στο υπόγειο των φυλακών, όπου εντοπίσθηκαν και αυτοσχέδια εργαλεία.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ενημερώθηκε το Υπ.Δικαιοσύνης.
Κατά το παρελθόν από τις Φιλακες Τρικάλων, είχε οργανώσεις απόδραση μέλος της Greek mafia των φυλακών η οπια απετραπη, ενώ με απόδραση είχαν διαφύγει η Αλβανός ποινικός Μαριαν Κολα και συνεργοί του. Ο βαρυποινήτης έπεσε νεκρός σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Βροσινα Ιωαννίνων .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport