Πασχει από «Σύνδρομο Θυμού» ο 19άχρονος δράστης του διπλού φονικού της Μάνης

Έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης  κατατέθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Γυθείου, κατά την εκδίκαση για το διπλό φονικό στη Μάνη. Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 8 Ιανουαρίου 2016.

image

Πάσχει από διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή ή αλλιώς «Σύνδρομο Θυμού και Εξαιρετικά Επιθετικής Συμπεριφοράς», ο 19άχρονος δράστης ο οποίος πυροβόλησε και δολοφόνησε τον 26άχρονο Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 25άχρονο Γιάννη Κομμάτη, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη η οποια κατατέθηκε (18/12) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, από το συνήγορο υπεράσπισης, Γιώργο Ράλλη. Σύμφωνα με την έκθεση του ψυχιάτρου, η διάγνωση αιτιολογεί τη συμπεριφορά του, ενώ με στην ίδια πραγματογνωμοσύνη, διευκρινίζεται ότι δεν είναι αυτιστικός, αλλά δυσλεκτικός.

Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα  να κλητευτεί να καταθέσει ο ψυχίατρος, στην επόμενη δικάσιμο.
Με αίτημα της Έδρας, είχε κλητευτεί για να καταθέσει, η αρραβωνιαστικιά του 26άχρονου Κωνσταντίνου Σγούρου, η οποία ήταν μαζί του στην παρέα, το βράδυ πριν αναχωρήσουν για να συναντήσουν τους δύο 19άχρονους.
Η δίκη  συνεχίσθηκε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, και υπεράσπισης, μεταξύ των μαρτύρων, κατέθεσε ο διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, καθώς και η αδελφή του 19χρονου Καλαματιανού.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διεκόπη, για να συνεχισθεί στις 8 Ιανουαρίου 2016, με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων υπεράσπισης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport