ΣΚ.Δομοκού: Σήραγγα στο κελί του Αλβανούπνου βαρυποινίτη, Αλκετ Ριτζάι

Κινητοποίηση στις φυλακές του Δομοκού, όταν σε αιφνιδιαστική έρευνα στα κελιά εντοπίσθηκε απόπειρα διανοιξης υπόγειου τούνελ, μέσα στο κελί του Αλβανού βαρυποινίτη, Αλκετ Ριτζάι.

Η αποτροπή απόπειρας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, για το Νίκο Μαζιώτη με τη βοήθεια της συντρόφου του, Πολας Ρούπα, προκάλεσε κινητοποίηση σε Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

Σε έρευνα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης εντοπίσθηκε σήραγγα μέσα στο κελί του Αλβανού βαρυποινίτη Αλκετ Ριτζάι με συγκελίτες έναν ομογενή του κι έναν Πακιστανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπόγειος διάδρομος, εντοπίστηκε στο πάτωμα της τουαλέτας στο κελί 18 της πτέρυγας Α2, μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου 50 εκατοστών, ήταν «τυφλό» (δεν οδηγούσε σε χώρο εντός ή εκτός φυλακών), καθώς δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την εκσκαφή.

Ο Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι κατά το παρελθόν, έχει αποδράσει το 2006 και το 2009 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον καταζητούμενο βαρυποινίτη, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ενω το 2013 ο Αλβανός ποινικός, είχε προσποιηθεί ασθένεια και με ένα ομοίωμα βόμβας είχε κρατήσει ομήρους έξι φύλακες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου.