Σητεία Κρήτης: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πατέρας του βρέφους, που προκάλεσε το θάνατό του

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε κι έλαβε ο πατέρας του βρέφους από τη Σητεία της Κρήτη, ο οποίος προκάλεσε το θάνατό του σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 52άχρονος υπάλληλος του Δήμου Σητείας, μετήχθη (19/01-13.00) στα Δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου, συνοδεία Αστυνομικών, σιωπηλός, με κατεβασμένο το κεφάλι. Ο Εισαγγελεας του άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (23/01).
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Cretalive, η μητέρα του βρέφους ήταν έντονα φορτισμένη και φέρεται να υποστήριξε ότι ο 52άχρονος (δεν είναι παντρεμένοι, ειχαν γνωριστεί όταν ως συμβασιούχος εργαζόταν στο Δημο Σητείας, και είχαν αποκτήσει από κοινού, το αγοράκι) της πέταξε το κινητό του, και τραυμάτισε στο κεφάλι το 5.5 μηνών βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Τον ισχυρισμό της υποστηρίζει και ο αδελφός της 30άχρονης. Ο ίδιος, φέρεται να  παρέθεσε στους Αστυνομικούς την εκδοχή ότι ο τσακωμός μεταξύ του ζευγαριού ξέσπασε όταν η 30άχρονη επέπληξε το σύζυγό της, με αφορμή το αλκοόλ που είχε καταναλώσει, στη συνεστίαση των δημοτικών υπαλλήλων Σητείας και Ιεράπετρας στην οποία είχε παραβρεθεί, ενώ ο θεραπων ιατρός του είχε απαγορεύσει, λόγω προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζει. Φέρεται ο 52άχρονος εκνευρισμένος να επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς στη γυναίκα, και πέταξε το κινητό του τηλέφωνο. Το βρέφος έπεσε από τα χέρια της και τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του. Όταν διαπίστωσαν ότι ειναι αναίσθητο, το μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Σητείας και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ.

«Τσακώθηκαν, της πέταξε το κινητό από τα νεύρα του και όπως κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το κινητό έπεσε πάνω στο μωρό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε η μητέρα φταίει, ούτε ο πατέρας φταίει. Έγινε από αμέλεια», φέρεται να δήλωσε ο αδελφός της μητέρας.

Ωστόσο οι γιατροί ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του ζευγαριού, καθως διέγνωσαν εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, και εσωτερική αιμορραγία. Επί ώρες οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το βρέφος, με εισαγωγή στο χειρουργείο, ωστόσο (19/01) λίγο μετά τις 6:30 τα ξημερώματα, “έφυγε” από ανακοπή καρδιάς.

Αναμένεται ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση στο 5.5 βρέφος, ωστόσο, σύμφωνα με το Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ο θάνατος του αγοριού εκτιμάται ότι δε επήλθε μόνο από χτύπημα απο το κινητό τηλέφωνο. Η μητέρα η οποία επίσης θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, εκτιμάται ότι δέχθηκε βίαιη χειροδικία σε βάρος της, ενώ κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το οποιο δέχτηκε χτυπήματα, τα οποία προκάλεσαν το θάνατό του.