Πάτρα: Ταυτοποιήθηκαν οι γεννήτορες των νηπίων κοριτσιών τα οποία εντοπίσθηκαν εγκαταλελειμμένα στο δρόμο

Αλβανοί οι γεννήτορες των τριών νηπίων κοριτσιών τα οποία εντόπισε πολίτης να περιπλανώνται στο δρόμο χωρίς επιτήρηση ενηλίκου.

Ύστερα από αναζητήσεις, παρουσιάστηκε στις Αρχές που τον αναζητούσαν (19/01) ο 27άχρονος Αλβανός, ο οποίος με 20άχρονη ομοεθνή του, έχουν αποκτήσει εκτος γάμου τέσσερα παιδιά- τα τρία νήπια κορίτσια, κι ένα βρέφος αγόρι-. Ο ίδιος, εργάζεται σε αγροτικές καλλιέργειες στα Λεχαινα Ηλείας και συνελήφθη για παράνομη διαμονή στη χώρα καθώς στερείται εγγράφων. Όπως υποστήριξε ενημερώθηκε για την εγκατάλειψη από τα ΜΜΕ κι επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ ωστόσο δεν εμφανίστηκε νωρίτερα καθώς είναι παράνομα στη χώρα.

Οπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, από τους ισχυρισμούς του 27άχρονου, πριν ένα μήνα η 20άχρονη Αλβανή με την οποία από κοινού έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο άνδρα και έφυγε στην Αθήνα. Ο 27άχρονος, άφησε το μικρότερο αγόρι σείναι γείτονες του στα Λεχαινά, και μετέφερε τα τρία κοριτσάκια, στην πεθερά του στην Πάτρα, η οποία επικοινώνησε με την 20άχρονη κόρη της για να παραλάβει τα παιδιά της. Η νεαρή Αλβανή, παρέλαβε τα νήπια κορίτσια και στη συνέχεια τα εγκατέλειψε, στο σημείο όπου τα εντόπισε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε τις Αρχές (16/01).

Οι Αστυνομικοί επικοινώνησαν με την 20άχρονη, η οποία φέρεται να τους υπέδειξε να δώσουν τα νήπια για υιοθεσία καθώς η ίδια βρίσκεται σε νεα σχεση στην προσωπική της ζωή.

Η Αλβανή αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ενώ τα τρία ανήλικα παραμένουν υπό την εποπτεία του προσωπικού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.