Σητεία, Κρήτης: Πολίτης ισχυρίζεται οτι περιμένει 10 χρόνια την Αστυνομία να του εξοφλήσει το χρέος – Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ

Μια ιστορία… χρέους ζει τα τελευταία 10 χρόνια, βιβλιοπώλης από την Σητεία.

Σε καταγγελία που έκανε στο ekriti.gr ο κ. Ιωάννης Κατριτζιδάκης, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας του οφείλει από το 2006 το πόσο το 385 ευρώ. Ένα ποσό που δεν κατάφερε σύμφωνα με τον ίδιο να πάρει, παρά τις συνεχείς οχλήσεις στους αρμοδίους.

Η περιπέτεια ξεκινά από το 2004 όταν το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, αγόραζε αναλώσιμα υλικά και γραφική ύλη από το βιβλιοπωλείο του κ. Κατριτζιδάκη για να καλύψει τις ανάγκες του, χωρίς, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, να πληρώνει, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φθάσει κάποια στιγμή τα 735 ευρώ. Ο βιβλιοπώλης περίμενε να εξοφληθεί το χρέος από τους υπεύθυνους του αστυνομικού τμήματος, όμως μάταια.

«Περίμενα, περίμενα μέχρι που άρχισα να τους ενοχλώ για να πληρωθώ. Δυστυχώς μου έλεγαν ότι δεν έχει λεφτά το ταμείο. Και έτσι έκανα και εγώ υπομονή. Παρόλο που μάθαινε ότι αγόραζαν γραφική ύλη από άλλο βιβλιοπωλείο της περιοχής. Το 2006 έφτασα στο σημείο να τους βρω χορηγό, γνωστή Κρητική αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να τους δώσει τα μισά χρήματα 350 ευρώ προκειμένου να μου τα δώσουν», αναφέρει ο κ. Κατριτζιδάκης.

Και συνεχίζει: Πράγματι το 2006 έκοψα ένα τιμολόγιο με αυτό το ποσό.Όμως το υπόλοιπο χρέος 385 ευρώ δεν κατάφερα να το πάρω ποτέ. Έκανα πολλές προσπάθειες, απευθυνόμενος στην διοίκηση του αστυνομικού τμήματος Σητείας, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Μίλησα και με άλλα αστυνομικά τμήματα για να με βοηθήσουν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η Ελληνική Αστυνομία μου χρωστάει χρήματα και πρέπει να μου τα δώσει….

Πριν από μερικές μέρες μίλησα με τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Κώστα Λαγουδάκη, και του ζήτησα να μεριμνήσει για το θέμα μου. Είναι η τελευταία μου λύση… Με άκουσε και μου ζήτησε να του στείλω μια επιστολή και αποδείξεις για όλα αυτά που λέω, και θα το διευθετήσει. Θα το κάνω την επόμενη εβδομάδα, λέει ο κ.  Ιωάννης Κατριτζιδάκης, και ίσως έτσι πληρωθώ.

Σε επικοινωνία που είχε το ekriti.gr με τον κ.Λαγουδάκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον κ. Κατριτζιδάκη, ανέφερε ότι μίλησε με το  Α.Τ. Σητείας χωρίς όμως αποτέλεσμα, γιατί δεν έχουν κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα του βιβλιοπώλη, όμως περιμένει την επιστολή του και όποιες αποδείξεις φανερώνουν το χρέος και αν προκύπτει θα τακτοποιηθεί αμέσως.

____________

* Μάρα Μπέκα / ekriti.gr