Σητεία, Κρήτης: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στον πατέρα που προκάλεσε το θάνατο στο βρέφος του, με το κινητό του

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου Κρήτης εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πατέρα βρέφους ο οποίος προκάλεσε το θάνατό του όταν εκνευρισμένος απέρριψε το κινητό του τηλέφωνο.

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κρίθηκε ο 54άχρονος πατέρας για το θάνατο του ηλικίας 5,5 μηνών βρέφους που είχε αποκτήσει με τη σύντροφό του, το 2017 στη Σητεία.
Το βρέφος είχε καταλήξει στα τραύματα  που είχε προκαλέσει η απόρριψη του κινητού τηλεφώνου απο τον 54άχρονο, σε έντονο επεισόδιο με τη σύντροφό του, η οποία κρατούσε αγκαλιά το μωρό. Όπως υποστήριξε στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο πατέρας του βρέφους, ήταν στιγμή εκνευρισμού οταν απέρριψε προς κατεύθυνση που δεν υπολόγιζε το κινητο του, χωρις να εκτιμήσει ότι θα απειλήσει το παιδί του.

Η δίκη ολοκληρώθηκε και ο 54χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά πλειοψηφία, ενώ μειοψήφησαν 3 Δικαστές, ανάμεσά τους και η Πρόεδρος.

Στη δίκη να σημειωθεί ότι δεν παρέστη πολιτική αγωγή.