Ο Αλβανός… «Πάσσαρης», είχε κλέψει του πολίστα Κώστα Κοκκινάκη

Οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο, τους σταμάτησαν για έλεγχο και οι Αστυνομικοί της ΑΔ… συνέλλαβαν τον “Αλβανό Πάσσαρη” και εντόπισαν το για 5η φορά κλεμμένο Smart του πολίστα Κώστα Κοκκινάκη.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ (06/05) έκριναν ύποπτη την κίνηση οχήματος επί της Πατησίων, στο οποίο επέβαινα δύο ατομα ύποπτη, και έκαναν σήμα  στον οδηγό να σταμτήσει για έλεγχο . Ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Προσέκρουσε ωστόσο σε σταθεμευμένο όχημα, και επιχείρησε διαφυγή πεζός, τρέχοντας στα στενά της Κυψέλης. Οι Αστυνομικοί τον καταδίωξαν τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του κατέσχεσαν πιστόλι, ένα μαχαίρι και 5 γραμμάρια κοκαΐνης και τον οδήγησαν στο ΤΑ Κυψέλης για εξακρίβωση στοιχείων.

Όπως προέκυψε, ο άνδρας, ηλικίας 45ετών, με καταγωγή από την Αλβανία, έφερε το προσονοίμιο «Μερκούρι», ενώ είναι καταχωρημένος στη βάση δεδομένων την ΔΕΕ με 10 επώνυμα, 7 ονόματα, 6 πατρώνυμα και 4 ονόματα μητρώνυμα . Δημοσιεύματα της εποχής -πριν 10χρόνια- τον αποκλούσαν «ΑλβανόΠάσσαρη»  λόγω της ομοιότητας των χαρακκτηριστικών του με τον διαβόητο κακοποιό  έγκλειστο των ρουμανικών φυλακών. Ο “Μερκούρι”, είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε καφέ της Λ.Συγγρού ενώ είχε στην κατοχή του παράνομο όπλο με σφαίρα στη θαλάμη. Γνώριμος των Αρχών, καθώς τον Απρίλιο του 2005 σε ψησταριά της Ομόνοιας είχε πυροβολήσε στο κεφάλι συμπατριώτη του, στο πλαίσιο του ηλικού κώδικα τιμής που τηρούν στην Αλβανία- «kanun», για τη δολοφονία πριν από 25 χρόνια με το θύμα τότε δράστη της δολοφονίας του εξαδέλφου του, στην Αλβανία. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 20 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές

Οι Αστυνομικοί, σε έλεγχο στο μικρό αυτοκίνητο διακρίβωσαν ότι οι πινακίδες του Smart ηταν πλαστές, ενώ από τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, προέκυχε ότι ανήκε στον πολίστα Κώστα Κοκκινάκη. Ο αθλητής του πόλο, είχε δηλωσει τον περασμένο Οκτώβρη (11/10 2018) την κλοπή του οχήματός του και είχε “μοιραστεί” στα κοινωνικά δίκτυα την … 5η φορά που βρέθηκε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, όπως χαρακτηριστικά είχε σχολιάσει, «Εδώ ήταν το smart μου πριν μου το κλέψουν για πέμπτη φορά. Την προηγούμενη φορά το βρήκα ένα μήνα μετά…»! Με παράθεση στο σχόλιο του, «Ντρέπομαι να το πω και στην ασφαλιστική, εκεί μας κατάντησαν οι κλέφτες».

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ_ΚΛΕΜΕΝΟ ΙΧΕ

 

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι ο έτερος 30άχρονος Αλβανός στερείτο εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -12- φυσίγγια, περίστροφο με -6- φυσίγγια εντός του βυκίου και επιπλέον -18- φυσίγγια

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.