Σητεία: Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Ένοχοι με ισόβια καταδίκη κρίθηκαν η χήρα του καρδιολόγου για ηθική αυτουργία και ο Βούλγαρος εραστής της, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το έγκλημα συγκλόνισε τη Σητεία της Κρήτης, τον Οκτώβριο του 2017. Ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης, ανήμερα των γενεθλίων του, σε ενέδρα έπεφρε νεκρός από τα πυρά οπλου με φυσικό αυτουργό το ομοεθνή εραστή, κατ εντολή της Βουλγάρας συζύγου του. Η δίκη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης 19/02) και ολοκληρώθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/02), κρίνοτας ενόχους με ισόβια ποινή καθειρξης για ηθική αυτουργία της 39άχρονη χήρα του καρδιολόγου και για ανθρωποκτονία από πρόθεση τον 38άχρονο εραστή της.

Ήταν ανισόρροπος

Στις απολογίες τους η γυναίκα αρνήθηκε κάθε κατηγορία, με τον 38άχρονο να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παραδέχεται ότι σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία του καρδιολόγου.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και την απόφαση του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες». Η χήρα του δολοφονημένου καρδιολόγου, χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της, παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση, υποστήριξε όμως πως δεν την άφηνε να χωρίσουν. Νωρίτερα, ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, είχε ζητήσει «συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος.

Η ερωτική τους σχέση, όπως παρουσιάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. «Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» δήλωσε ο κατηγορούμενος πρωην Αστυνομικός της Βουλγαρίας, υποστηρίζοντας ότι η 38άχρονη αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, σύμφωνα με όσα του είχε εκμυστηρευτεί η ίδια. Ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι (14/08 2017) είχε δίνει αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων με αποστολεα τον καρδιολόγο. Ισχυρίστηκε ότι με το ταξίδι του στην Κρήτη, είχε σκοπό να συνατηθεί μαζί του και να “του ζητήσει το λόγο”.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω την φίλη μου από τα προβλήματα της»

Ωστόσο από τις καταθέσεις φίλων του καρδιολόγου, προέκυψε ότι ο Χριστόδουλος ΚΑλαντζάκης, είχε έντονη ανησυχία και ειχε κλονιστέι η εμπιστοσύνη του προς την νεαρότατη συντροφό του. «Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και εμένα να φάω», κατέθεσε μεταξύ άλλων Αξιωματικός εα της Πολεμικής Αεροπορίας. H 39άχρονη από τη Βουλγαρία σε έναν νομικο χειρισμό, κατέθεσε μήνυση σε βαρος των φίλων του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

__________

* Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr, neatv.gr