Συνελήφθη στην Ελλάδα καταζητούμενη στην Κύπρο- Αναμένεται η έκδοση της με Δικαστική Συνδρομή

Καταζητούμενη των Κυπριακών Αρχών σε βαρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για θανατηφορό δυστύχημα το Δεκέμβριο του 2007 και διέφυγε, συνελήφθη στην Ελλαδα.

Η Έφη Ηροδότου, το Δεκέμβριο του 2007, είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 17άχρονου απο τη Λεμεσό. Για περίπου 8 χρόνια παρέμενε ασύλληπτη, ωστόσο πληροφορίες της Interpol Λευκωσίας προς την Interpol Ελλάδας για το χώρο στον οποίο βρισκόταν η Έφη Ηροδότου, οδήγησαν στη σύλληψη της φυγοποινης Κυπριακής καταγωγής, η οποία ειχε διαφύγει στην Ελλάδα. Με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθη και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο (09/01) οπότε και θα μεταχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών προς εκτέλεση των ενταλματων που εκκρεμούν σε βάρος της. Μαζί με την 30άχρονοι συνελήφθησαν και οι γονείς της, οι οποίοι τη συνόδευαν, σε γνώση των οποίων ήταν η διανομή της κόρης τους.

Με την ολοκλήρωση της (τυπικης) διαδικασίας στην Ελλάδα, με Δικαστική Συνδρομή, μαζι με τους γονείς της η 30άχρονη -σημερα- Εφη Ηροδότου, αναμένεται να εκδοθεί στην Κύπρο, για να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενη για το θάνατο του 17άχρονου Αιμίλιου Ιωάννου.

Ηταν το Δεκέμβριο του 2007 όταν η 20άχρονη -τότε- Έφη Ηροδότου, μετά απο τροχαίο που προκάλεσ στη Λεμεσό, παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη, διεμβόλησε το δικυκλο του 17άχρονου με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Κυπριου, τον εγκατέλειψε και διέφυγε. Γυναίκα οδηγός αυτόπτης του δυστυχήματος καταδίωξε το όχημα της 20άχρονης -τότε- και η Έφη Ηροδότου συνελήφθη. Σε έλεγχο αλκοτεστ εντοπίσθηκε να εχει ένδειξη 70mg/ Ltd (επιτρεπόμενο οριο στην Κύπρο, 22mg /lt. Η 20άχρονη οδηγός είχε οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ωστόσο με ψευδεις- όπως προέκυψε στη συνέχεια- μαρτυρίες αφέθηκε ελεύθερη. Για τις ψευδεις μαρτυριες,  είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία άτομα μεταξύ των οποίων και Λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας. Με αυτή την εξέλιξη και με πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα (το 2009) η υπόθεση άνοιξε ξανά, ωστόσο η κατηγορουμένη Έφη Ηροδότου, η οπια αναζητήθηκε- με ενέργειες των γονιών της- διέφυγε και είχε κριθεί καταζητούμενη για τις Κυπριακες Αρχές.

(σσ Αμεσα ενηνερωθηκαν οι Κυπριακες Αρχές για τη συλληψη της 30άχρονης Έης Ηροδότου, οι οποίες εξέδωσαν σχετική ενημέρωση Τυπου, ενω για την ΕΛΑΣ (χθες ηταν τ’ ΑηΓιαννιου και σήμερα ημέρα Κυριακή) αν και τέθηκε σχετικό ερώτημα η απάντηση ηταν αρνητική και παρέπεμψαν  στην αυριανή εργάσιμη.. Δευτερα (09/01) για την όποια σχετική ενημέρωση)

_________________

* με πληροφορίες από reporter.com.cy/ Ρεπορτάζ Ντίνα Κλεάνθους