“Συνάδελφε, θα έχεις μούσια κ δεν θα έχεις μαντήλι να κλαψεις στο τέλος”

Η υπηρεσιακή αναφορά του νεαρού Αστυνομικού να … αφήσει μούσια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, και όχι μόνο από συναδέλφους του. Απάντηση στο συνάδελφό του, δίνει Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ.

Evaggelos_PHXAS_mousi
Ο Αστυνομικός Ευάγγελος Πήχας

Αφορμή για το σχόλιο του Αρχιφύλακα* της ΕΛΑΣ, η συνέντευξη που παραχώρησε ο 36άχρονος Αστυνομικός Ευάγγελος Πήχας, ο οποίος υπέβαλε υπηρεσιακή αναφορά στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο δικαίωμά του όπως υποστηρίζει ως ένστολος, να … φέρει γενειάδα, κατά παράβαση του κανονισμού της ΕΛ.ΑΣ.

«Ε, εντάξει το τερματίσαμε πάλι!!! Τελικά για λίγη δημοσιότητα κάποιοι είναι πρόθυμοι να πούνε ότι τους κατέβει για να προκαλέσουν κ να γίνουν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
Δεν θα πω το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του κάθε μαχιμου αστυνομικού, ότι δηλαδή λύσαμε όλα μας τα προβλήματα (εκπαίδευση, ρεπό, βαθμολογιο, υλικοτεχνικο εξοπλισμό, κλπ, κλπ, κλπ) που είναι χιλιοειπωμένα, θα πω τα “άλλα ” που δεν λέγονται
α) παλικάρι μου αφού θες τόσο πολύ να έχεις μούσια γιατί δεν πας σε μια υπηρεσία ασφαλείας? Ε? Τί εκεί έχει δουλειά ?
β) γιατί επέλεξες το επάγγελμα του αστυνομικού, δεν έβλεπες μικρούλης ότι όλοι οι ένστολοι ήταν ξυρισμένοι? Τόσα χρόνια άντεξες στην καταπίεση γιατί τώρα σχεδόν είκοσι χρόνια μετά δεν αντέχεις? Αν δεν μπορείς υπάρχει κ η παραίτηση αφού τόσο πολύ καταπιέζεσαι.

Αυτό συνάδελφε δεν είναι επανάσταση που κάνεις, καμία επανάσταση δεν έγινε για τρίχες (εκτός αν είσαι κομμωτής κ έχεις ανακαλύψει επαναστατικά κουρέματα) αυτό είναι αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα αστυνομικού.

Ασχολούμαστε με τις τρίχες που θέλεις να αφήσεις κ πάμε να χάσουμε δικαιώματα που κέρδισαν παλαιοτεροι συνάδελφοι που δέχτηκαν διώξεις για να μπορείς εσύ κ εγώ να μιλάμε δημόσια κ να παίρνουμε ρεπό κ να μην μπορεί να σε μεταθετει κάνεις παρά τη θέλησή σου στα Ρύζια κ να πληρώνεσαι νυχτερινά και και και…

Κάνε λοιπόν την επανάσταση σου γράφοντας αναφορές κ κυνήγησε να μάθεις γιατί ποτέ η δουλειά που κάνεις δεν αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία ως επικίνδυνη κ ανθυγιεινή, γιατί το βαθμολογιο σου είναι χειρότερο κ από τον επαγγελματιών πολιτών του Ελληνικού Στρατού κ αλλά τόσα που ακόμα δεν έχουν βρει λύση.

Συνάδελφε αυτές τις αναφορές κ αυτά τα αιτήματα βλέπουν οι κυβερνώντες κ θα μας τιμωρήσουν… Θα έχεις μούσια κ δεν θα έχεις μαντήλι να κλαψεις στο τέλος…

*Νίκος  Μπαλούρδος, Αρχιφύλακας.

Υγ. Εκφράζω προσωπική άποψη που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε την ΕΣΦΝΑ, ούτε την ΠΟΣΥΦΥ»