“Συμβόλαια θανάτου” με βιτριόλι- Συνελήφθη Αλβανός για την επίθεση στον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη

Συνελήφθη 35άχρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την επίθεση με βιτριόλι κατά του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη Εξετάζεται η εμπλοκή του σε επίθεση με βιτριόλη στην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνα Κούνεβα.
Χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα με τουλάχιστον δεκαπέντε διαφορετικά επίθετα, οκτώ διαφορετικά ονόματα και διαφορετικά πατρώνυμα και μητρώνυμα. Σε βάρος του, εκκρεμούσε ένταλμα της 3ης τακτικής Ανακρίτριας ως δράστης της επίθεσης με βιτριόλι πριν εννεα χρονια, στον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη.
Alban_vitrioli
Demiri ή Papa ή Grabova ή Papai ή Εkimi ή Prapaj Lalaj ή Noti ή Arben ή Orkes ή Orges ή Jorgo ή Jani ή Erion ή Mario ειναι μονο μερικά απο τα ονόματα που χρησιμοποιούσε ο 35άχρονος, γεννηθείς στις 07.06.1981 στην Αλβανία εμφανίζεται ως κάτοικος Γαλατσίου και τα τελευταία χρόνια -από το Δεκέμβριο του 2007- ήταν καταζητούμενος, σύμφωνα με το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του.
Σε τυχαίο έλεγχο (08/12) στην περιοχή της Δραπετσώνας- οπου διαβιούσε μετά την επιστροφή του από την Αλβανία, φέρεται να είχε καταφύγει από το Δεκέμβριο του 2007- Αστυνομικοί τον εντόπισαν και κατά την εξακριβωση στοιχείων της ταυτότητας του, συνελήφθη.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσδιορίζουν τον 35άχρονο Αλβανό, ως.. «ενοικιαζόμενο» εκτελεστή

SarakisΟ ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι – το Δεκέμβριο του 2007 -στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, και είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων. Στις καταθέσεις του, προσδιόριζε τους δραστες της σε βάρος του επίθεσης σε «ανθρώπους της νύχτας» οι οποιοι είχαν εμπλοκή σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων. Για την επίθεση στον ποινικολόγο, ειχε κατηγορηθεί 52άχρονος ο οποίος έχει απασχολήσει σε υποθέσεις σωματεμπορίας και σε ομάδα ποινικών και προέκυψε να παρακολουθούσε το γραφείο του δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Παύλος Σαράκης, σε φωτογραφίες τις οποίες του έχουν επιδείξει, ανέφερε ότι «τα χαρακτηριστικά του Αλβανού προσομοιάζουν με τον δράστη» ενώ έχει κληθεί για την διαδικασία αναγνώρισης, στη ΓΑΔΑ.

Η εμπλοκή του 35άχρονου Αλβανού προέκυψε από καταθέσεις, το 2009, δύο εγκλείστων  στις φυλακές.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν μαρτυρίες ποινικών, ότι σε 35άχρονο Αλβανό με το όνομα «Γιάννης» ειχε ανατεθεί να πραγματοποιήσει την επίθεση με το καυστικό υγρό. Ο Αλβανός «Γιάννης», ειχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία ωστόσο τα ίχνη του είχαν “χαθεί” απο τον Ιουλιο του 2006, μετά την αποφυλάκιση του, από τις φυλακές Ναυπλίου.

Οι δυο έγκλειστοι, από φωτογραφίες αναγνώρισαν τον εκτελεστή του «συμβολαίου» στο όνομα του Παύλου Σαράκη στο πρόσωπο του 35άχρονου Αλβανού.

Ο 35άχρονος Αλβανος, φέρεται να είχε εκτελέσει και το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος 29άχρονης- σύζυγος μπράβου ο οποιος είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2007- σε ζαχαροπλαστείο στο Καμίνια το Μάιο του 2009.

Ο 35άχρονος Αλβανός, εξετάζεται ως ύποπτος και για την επίθεση με βιτριόλι, τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Άνω Πετράλωνα σε βάρος της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -σημερα- Κωνσταντίνα Κούνεβα, με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα, στο πρόσωπο και στο σώμα, χωρίς να έχει προκύψει η εμπλοκή του.

Κούνεβα

Η Κούνεβα -τότε – εργαζόταν ως καθαρίστρια σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά- είχε αναλάβει διαγωνισμό του ΗΣΑΠ- και η ίδια είχε συνδικαλιστική δράση.

Ο 35άχρονος Αλβανός κρατείται, και τη Δευτέρα (12/12) πρόκειται να μεταχθεί στα Δικαστήρια.