Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων: Για τους εμπρησμούς σε πρώην Υπουργό, Εισαγγελέα και Aστυνομικό στη ΘΣΝ

Την ευθύνη για την τριπλή επίθεση στα σπιτια τεως Υπουργού της Κυβέρνησης, Εισαγγελέα και Αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων.

Με ανάρτηση στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου η Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων, ανέλαβε την ευθύνη για τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζακια (02/02) στο σπίτι του πρώην υπουργού και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, του Εισαγγελέα Αποστολου Πουλιανίτη, κι ενός Αστυνομικού.

…” την 1/2 τοποθετήσαμε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οικία του βουλευτή του συριζα Κουράκη Αναστάσιου στην οδό  Αλεξάνδρειας 27 (Ανάληψη), στην οικία του εισαγγελέα Πουλιανίτη Απόστολου στην … (Άνω Πόλη) και στην οικία του μπάτσου … ( Αμπελόκηπους)”.. αναφέρεται από τους συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης.

Ενω μεσα στην “τρικυμια εν κρανιω” του περιεχομένου στο κείμενο οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης επεξηγουν… “Το παζλ του εξουσιαστικού συμπλέγματος έρχεται να συμπληρώσει ο κρατικός μηχανισμός. Θεσμοί όπως η δικαιοσύνη, η αστυνομία, ο στρατός και το κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν τους φορείς των εκτελεστικών, δικαστικών και νομοθετικών εξουσιών του σύγχρονου κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, για να εδραιωθεί και να παρουσιαστεί ως χρήσιμος και αναγκαίος στους υπηκόους του, πρέπει και αυτός με τη σειρά του να καλλιεργήσει τα δικά του ιδεολογήματα. Έννοιες όπως νόμος και τάξη, ασφάλεια από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, απονομή δικαιοσύνης και πολιτική εκπροσώπηση δίνουν στο κράτος το γόνιμο έδαφος”..