“Σημασία δεν έχει η απόδοση, σημασία έχει όσοι βγούμε από τον ορχο, τόσοι να μπούμε!”

Με αφορμή τα σχόλια για τους λόγους που τα πληρώματα τω δικύκλων ενήργησαν πυρά κατα του σεσημασμένου Ρομά οδηγού στο κλεμμένο όχημα που ακινητοποιηθηκε στο Πέραμα, πρώην ΔΙΑΣ και δικυκλιστής παραθέτει με επιχειρήματα …διευκρινήσεις

Όπως σημειώνει ο Αστυνομικός, «Ξέρεις πως είναι να είσαι πάνω σε μια μηχανή που πάει δίχως αύριο;
Ξέρεις πως είναι να δουλεύεις στα “κόκκινα” (180+ παλμούς) για αρκετή ώρα;
Ξέρεις πως είναι να φοβάσαι ότι το επόμενο δευτερόλεπτο μπορεί να είναι και το τελευταίο σου;
Ξέρεις πως είναι όταν πάνε να σε εμβολίσουν ή να σε πυροβολήσουν;
Δεν θες να ξέρεις! Πίστεψε με!
Στο Πέραμα όλα τα παραπάνω γινόντουσαν για αρκετή ώρα και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έπεσαν λιγότεροι από 35 πυροβολισμοί! Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ήταν 7 (πάλι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ναι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι – που η ζωη τους απειλούνταν ΑΜΕΣΑ, έριξαν λιγότερες από 5 σφαίρες ο καθένας !!! Με 5 μηχανές διαλυμένες και 6 τραυματίες! Τι συζητάμε τώρα ; ! ! !
Στο FATS ( εξομοιωτή ) ο μέσος αστυνομικός κατά την βασική και συντηρητική εκπαίδευση και έχοντας κάνει 30 κάμψεις για να προσομοιάσει όλα αυτά που έζησαν χθες οι συνάδελφοι μου αδειάζουν μια γεμιστήρα ολόκληρη !!!
Οι συνάδελφοι αξίζουν συγχαρητήρια και όχι να ακούνε το μακρύ και το κοντό του καθενός! Οι συνδικαλιστές βγείτε και στηρίξτε τον αλλαγαρχη που ήταν με τα “παιδιά” του, τις ομάδες του, σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο περιστατικό και δεν κρύφτηκε πίσω από το γραφείο του! Τους συναδέλφους που λίγο έλειψε εκείνοι να χάσουν τη ζωη τους από την εγκληματική συμπεριφορά του θανόντα !
Από την πολιτική και φυσική ηγεσία έχω πάψει να περιμένω οτιδήποτε εδώ και πολύ καιρό !
Είμαστε μαζί σας συνάδελφοι ! Να προσέχετε ο Θεός να σας έχει όλους καλά !
Υγ1: όταν έβγαζα εγώ την αλλαγή συνήθιζα να λέω – και να εννοώ – ότι σημασία δεν έχει η απόδοση, σημασία έχει όσοι βγούμε από τον ορχο, τόσοι να μπούμε!” Έτσι όπως εξελίσσονται τελευταία τα πράματα με τα ένοπλα περιστατικά αυτό θα πρέπει να γίνει το μοτο της Υπηρεσίας!»