“Σήκωναν” πολυτελή αυτοκίνητα, τα παραποιούσαν και τα μεταπωλούσαν

Με ποινικό μητρώο είχαν συστήσει από αρχές του έτους 2019 εγκληματική οργάνωση και συστηματικά έκλεβαν  πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές της Αττικής

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εντόπιζαν το όχημα που θα αφαιρούσαν, και με ειδικό εξοπλισμό αφαιρούσαν το όχημα. Στη συνέχεια, το μετέφεραν σε «καβάτζες» όπου ερευνούσαν τους χώρους για συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS TRACKERS) τον οποίο αφαιρούσαν.

Σε πολυτελή οχήματα τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες τις οποίες εντόπιζαν σε αγγελίες πώλησης οχημάτων και τα στάθμευαν σε περιοχές των βορείων προαστείων όπου εντοπίζεται κίνηση  πολυτελών οχημάτων, για να μην κινήσουν υποψίες. Μετά από δύο τρεις ημέρες, και αφού τα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί από τους ιδιοκτήτες τους, είτε τα μετέφεραν σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, είτε τα παρέδιδαν σε καταστήματα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων για να τα αποσυναρμολογήσουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, αναζητούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες πώλησης κατεστραμμένων οχημάτων και προχωρούσαν σε αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με τον αριθμό πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας, παραποιούσαν τα στοιχεία των κλεμμένων οχημάτων ίδιου μοντέλου, τύπου και χρώματος και τα «νομιμοποιούσαν».

Ορισμένα από τα κλεμμένα οχήματα, τα μετέφεραν σε συνεργείο που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, πραγματοποιούσαν τροποποιήσεις, πλαστογραφούσαν αριθμούς πλαισίου οχημάτων πρακτορείου ενοικίασης αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του ίδιου και τα διέθεταν για ενοικίαση σε ανυποψίαστους πελάτες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Τα οχτώ μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 κλοπές οχημάτων η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ και δύο κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατασχέθηκαν 38αυτοκίνητα, εκ των οποίων 23 κλεμμένα και 15πλαστογραφημένα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών οχημάτων, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των €18.000 .

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – για τα κατά περίπτωση αδικήματα – της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και περί Ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.