Σιδηρώ, Έβρου: Λαθρομετανάστες διέρρηξαν αγροτικό, αφαίρεσαν δύο κυνηγετικά και πυροβόλησαν το γιο του ιδιοκτήτη σε εκφοβισμό

Οργανωμένη ομάδα λαθρομεταναστών, διέρρηξαν όχημα αφαίρεσαν κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια και πυροβόλησαν για εκφοβισμό το γιο του ιδιοκτήτη, όταν τους αντιλήφθηκε ενώ κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ο νόμιμος κάτοχος των όπλων .. για πλημμελή τους φύλαξη

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα (26/12) στον Έβρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης έξι  Παλαιστίνιοι λαθρομετανάστες  δράστες κλοπής και παράβασης των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Οργανωμένοι σε ομάδα περίπου οχτώ λαθρομετανάστες, το βράδυ των Χριστουγέννων, κινούμενοι στον ορεινό όγκο, εντός οικισμού στο χωριό Σιδηρώ Σουφλίου Έβρου, διέρρηξαν αγροτικό όχημα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο κυνηγετικά όπλα καθώς και κυνηγετικά φυσίγγια. Κατά την αποχώρηση τους, έγιναν αντιληπτοί από το γιο του ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος τους καταδιώκει, μρ τους δράστες να εγκλωβίζονται στο γήπεδο του χωριού ενω προσέτρεξαν σε βοήθεια και άλλοι κάτοικοι με τους λαθρομετανάστες για να τους εκφοβίσουν και πυροβόλησαν προς το μέρος του για εκφοβισμό μία φορά στον αέρα, και διέφυγαν προς τη δασώδη έκταση.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, μέσα σε ρέμα εντός της δασικής έκτασης, εντοπίσθηκαν οι έξι από τους Παλαιστίνιους λαθρομετανάστες, οι οποίοι όπως διακριβώθηκε είχαν εισέλθει παράνομα στη Χώρα και στην κατοχή τους είχαν τα κλεμμένα κυνηγετικά όπλα καθώς και τα φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, καθώς και σε βάρος του νόμιμου κατόχου των κυνηγετικών όπλων,  σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των όρων ασφαλούς φύλαξης των όπλων.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.