Σφοδρή επίθεση Χρυσοχοΐδη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μάλλον δεν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι»

Την απόφασή του για το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, εξαιτίας της «Μήδειας», υπερασπίσθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Για το κλείσιμο της εθνικής οδού γνωμοδότησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και πήρα αυτή την απόφαση γιατί προκρίνεται η ανθρώπινη ζωή», είπε χαρακτηριστικά, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι για να ασκούν τέτοια κριτική, «μάλλον δεν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι όπου έκαψαν 100 ανθρώπους». Συμπλήρωσε δε ότι οι εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην εθνική οδό, από μια ηπιότερη κακοκαιρία το 2017, είναι χαρακτηριστικές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/02) πήγε ο ίδιος στη Μαλακάσα για να διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τα όσα είδε τον έκαναν να πάρει την απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού. «Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους».

Όπως είπε, αν δεν το είχε κάνει, χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβίζονταν στα οχήματα τους και στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους μέσα από παράπλευρες οδούς, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε πληθώρα ατυχημάτων. Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να μείνει στο απυρόβλητο ο ιδιώτης που έχει την ευθύνη για την εθνική οδό, απάντησε ότι πρόκειται για «πολιτικά γελοίο ισχυρισμό».

Σε ότι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, είπε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά. Διευκρίνισε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα (15/02) και την Τρίτη (16/02), έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.