Σφακιά Κρήτης: Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας όταν το σκάφος τους προσέκρουσε σε βράχια στο Φοίνικα

Τραγωδία για τέσσερις φίλους απο τα Σφακιά της Κρήτης οταν το ταχύπλοο τους, προσέκρουσε σε βράχια στη περιοχή Φοίνικας.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε για το περιστατικό (19/05-02.00) να μεταβούν στην θαλάσσια περιοχή του Φοίνικα. Σε επιχείρηση ερυανς και διάσωσης, από τη θάλασσα περισυνελλέγησαν ένας νεκρός και ένας τραυματίας ενώ οι άλλοι δυο ανδρες νεκροί εντοπίστηκαν στη βραχώδη περιοχή και χρειάστηκε η επέμβαση κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση και τον απεγκλωβισμό τους (19/05-7.00)

Το ταχύπλοο -υπο συνθήκες που ερευνώνται -στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, προσέκρουσε σε βράχια στη περιοχή Φοίνικας με αποτελέσμα δυο αδέρφια (32& 33ετών) και φίλος τους (35ετών) να χάσουν τη ζωή τους καθώς ένας 30άχρονος φίλος τους τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Σφακίων και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30άχρονος είναι σε θέση να καταθέσει άμεσα και αναμένεται να περιγράψει τα όσα προηγήθηκαν της φονικής πρόσκρουσης, και σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες ψαράδων που έπλεαν στην περιοχή, να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος .

Ερευνα για το περιστατικό διενεργεί η οικεία Λιμενική Αρχή.