Σέρρες: Σκηνοθέτησε την “απαγωγή” της, για “λύτρα” από συγγενείς της και συνελήφθη μαζί με το συνεργό της

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών υπόθεση απάτης με πρόσχημα την “απαγωγή” 36χρονης, προκειμένου να αποκομίσει από κοινού με συνεργό της, παράνομα περιουσιακό όφελος από συγγενικά της πρόσωπα

Το τηλεφώνημα (06/05) στους συγγενείς της 36χρονης, ανέφερε η είχε απαχθεί και θα την απελευθέρωναν αν κατέβαλλαν λύτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο άνδρας στο τηλεφώνημά του, διατύπωνε απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα. Άμεσα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, και τα Τμήματα Εγκλημάτων κατά Ζωής – Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας (06/05) η 36χρονη είχε επιβιβαστεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τις Σέρρες προς τη Θεσσαλονίκη. Όπως αποκαλύφθηκε είχε προηγηθεί σχετική συνεννόηση μεταξύ της 36χρονης και 30χρονου φίλου της, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα το περιουσιακό όφελος.

Σε βάρος των δύο συνεργών της 36χρονης και του 30χρονου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και συνελήφθησαν (07/05). Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Repolica και μία κάρτα sim, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, η τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό ως μέρος των “λύτρων” που είχαν αξιώσει από τους συγγενείς της.

Στην προανακριτική έρευνα συμμετείχαν σε συνεργασία αστυνομικοί των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής – Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών.