Σεπόλια: Εξετάζεται ο θάνατος του 14χρονου να επήλθε σε παράτολμο εγχείρημα απο εσφαλμένη ενέργεια

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα βίντεο αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνο του εφήβου, ενώ στη ΔΗΕ δίνουν καταθέσεις οι συμμαθητές και όσοι είχαν επαφές με τον 14χρονο

Τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 14χρονου Μάκη ερευνούν στην Ασφάλεια Αττικής. Επικοινωνίες που είχε σε διαδικτυακές εφαρμογές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 14χρονος εξετάζονται ωστε να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Στο πλαίσιο της έρευνας από τη ΔΕΕ πρόκειται να ανασύρουν και διαγραμμένα αρχεία το προηγούμενο διάστημα ατό τα ηλεκτρονικά μέσα που είχε πρόσβαση ο ανήλικος ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες θανάτου του. Το πόρισμα της ΔΕΕ αναμένατε να εχει ολοκληρωθεί τος επόμενες ημέρες, ενώ τις επόμενες 10 ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα στις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του 14χρονου Μάκη.

Ερευνάται το ενδεχόμενο δυστυχήματος

Ενώ οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του 14χρονου ειναι σε εξέλιξη, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που οφείλονταν σε παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα με μοιραία κατάληξη. Εξετάζεται ο 14χρονος να συμμετείχε σε δοκιμασία δύναμης ή αντοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η μητέρα του 14χρονου, φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της πως ήταν δυστύχημα μετά από μια ανοησία που δοκίμασε .

Συνδιαστικά και με τις καταθέσεις φιλικών και συγγενικών προσώπων του 14χρονου αναμένεται να προσδιορισθουνοι συνδέθηκε και τα αιτια που προκάλεσαν το θάνατο του εφήβου.

Με καταγγελίες για δράση οργανωμένης ομαδας εντός του 54ο γυμνασίου Σεπολιων γονείς και μαθητές αναφέρονται σε επεισόδια και κατα τη διάρκεια των μαθημάτων σε καθημερινή βάση. Ενώ καταγγελία αναφέρεται σε επεισόδιο με μαθητής ο οποίος είχε απειλήσει με μαχαίρι καθηγητή στους διαδρόμους. Μετά το θάνατο του 14χρονου τα φαινόμενα σχολικού εκβιασμού έχουν περιοριστεί.